Kuvaus toiminnasta ja harjoittelun toteutus

Kuvaus toiminnasta

1. Toiminta on suunnattu yläasteikäisistä lupaavista hyppääjistä aina aikuisten huipputason uimahyppääjiin saakka.

2. Tavoitteena on luoda ammattimaisen harjoittelun ja valmentamisen olosuhteet ja sitä kautta tarjota urheilijoille mahdollisuus kehittyä potentiaalinsa mukaan aina kansainväliselle tasolle. Siihen tarvitaan yhteistyötä seurojen, liiton ja koulujen välillä.

3. Päivittäisvalmennus tapahtuu Mäkelänrinteen urheilulukion aamuharjoituksissa sekä seurojen harjoituksissa. Maajoukkuetason urheilijat saavat valmennusta lisäksi liiton leireillä. Valmennuksen koordinointi tapahtuu seurojen, liiton ja koulun yhteistyönä ja liiton puolelta järjestelmävastuussa on valmennuspäällikkö Ippe Natunen. Mäkelänrinteen urheilulukion harjoituksista vastaa Satu Uusitalo puh. 0400-645 079, satu.uusitalo(at)uimaliitto.fi Liitto panostaa vahvasti urheiluakatemiajärjestelmään. Urhean kautta uimahyppääjä saa harjoitteluun lisätukea sekä opiskeluun ja tukipalveluihin täyden palvelupaketin. Uimaliitto pitää erittäin tärkeänä yhteistyötä urheiluakatemian toimijoiden kanssa.

4. Yhteisharjoitukset pidetään Mäkelänrinteen Uintikeskuksessa tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 7.45-10.00.

Harjoittelun toteutus

Harjoitussuunnitelma ja viikkorytmi ohjelmoidaan niin, että harjoitukset kehittävät painotusalueen mukaista tavoitetta. Jaksokohtaiset painotusalueet muodostuvat yksilöllisesti kilpailukauden mukaan.
Valmennus toteutetaan kokonaisuutena Mäkelänrinteen urheilulukion aamuvalmennuksena, lähiseurojen yhteistoimintana sekä valtakunnallisissa että kansainvälisissä edustusvalmennustilaisuuksissa.