Laajasalon peruskoulu, liikuntapainotus

 

Liikuntaluokka

Laajasalon peruskoulun liikuntaluokka kerää yhteen iloisia Fair Play –henkisiä nuoria. Laajasalon peruskoulu mahdollistaa urheilevalle nuorelle urheiluharrastusta tukevaa, monipuolista liikuntaa mm. Kasva Urheilijaksi- yleisvalmennuksen avulla.
Liikuntaluokan oppilailla on liikuntaa luokka-asteesta ja valinnaisliikuntatuntien määrästä riippuen 3-9 tuntia viikossa.Liikunnan pääpaino on monipuolisessa liikunnassa. Erityisesti maila- ja palloilupelit ovat suosittuja, mutta tarjoamme monipuolisesti myös eri perusliikuntamuotoja.


Osallistamme ja kannustamme oppilaitamme liikuntatuntien suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin.
Urheiluakatemian tarjoaa alueellisesti mahdollisuuden motivoituneille ja sitoutuneille oppilaille lajikohtaiseen aamuharjoitteluun tiistai aamuisin klo 8.00-9.30.
Lisäksi Urhea-akatemia tarjoaa alueellisesti mahdollisuuden motivoituneille ja sitoutuneille oppilaille fyysisen kunnon harjoittelun keskiviikkoisin klo 14.30-16.00.

Koulumme liikuntatilat ovat erinomaiset. Koulussamme on iso liikuntasali, joka voidaan tarvittaessa jakaa kolmeen osaan. Aivan koulun vieressä sijaitsee tekonurmikenttä.Laajasalon urheilupuisto sijaitsee koulun lähellä. Alueella on iso tekonurmikenttä, hiekkatekonurmi päällysteiset ulkotenniskentät, ulkokoripallokentät. Talvella 2019 alueelle avautuu ulkotekojääkaukalo. Lisäksi koulun lähimaasto tarjoaa merellistä luontomaisemaa iloon ja virkistykseen. Aittasaaressa sijaitsee yhdeksän reikäinen golfkenttä.
Liikuntatuntien slogan: Ilon kautta!

 

Haku Laajasalon peruskoulun liikuntaluokalle

Liikuntalinjan oppilaaksiotto tapahtuu soveltuvuuskokeella. Uusi käyttöön otettava valtakunnallinen soveltuvuuskoe mittaa taitoa, kuntoa, koordinaatiota ja harrastuneisuutta. Heikointa osiota testeissä ei huomioida. Soveltuvuuskokeiden testiosiot ovat sisäliikuntatestejä, jotka pidetään koulumme tiloissa.Soveltuvuuskoe järjestetään t ke 22.1.2020 ja varapäivä ma 10.2.2020. Soveltuvuuskokeen testiosiot löydät www.soveltuvuuskoe.fi. Laajasalon peruskoulun koulukohtainen osio on oppilaan oman urheilulajin näyttö koulun liikuntasalissa. Kesto 1 min.

Lisätiedot:

Antti Kervinen
puh. 040 621 2880, antti.p.kervinen@hel.fi
Liikunnanopettaja Kari Kukko, kari.kukko@edu.hel.fi
Liikunnanopettaja Annika Hurtamo, annika.hurtamo@edu.hel.fi

https://www.hel.fi/peruskoulut/fi/koulut/laajasalon-peruskoulu/