Olympiakiekkoilija, yrittäjä Janne Ojanen

Kiekkoilijasta yrittäjäksi

SM-liigan kaikkien aikojen pistepörssin kärkipaikkaa hallussaan pitävä Janne Ojanen toimii nykyään oman yrityksensä johdossa. Vuonna 2006 perustettu JM Consept Oy myy liike- ja mainoslahjoja yrityksille. Ojanen varautui huippu-urheilun jälkeiseen elämään olemalla perustamassa yritystä, jo viisi vuotta ennen aktiiviuransa päättämistä. Myös ammattilaisvalmentaminen oli yksi mielessä ollut vaihtoehto jo pelaajauran aikana. Ojanen ei uransa aikana itse opiskellut, mutta korostaa kuitenkin sen tärkeyttä nuorelle pelaajalle.

-Kannattaa kyllä opiskella, mikäli vaan rahkeita riittää yhdistää opiskelu ja urheilu. Kyllä sitä  varmasti ne pystyykin yhdistämään, siitä on paljon esimerkkejä nykyään.

Pitkän urheilu-uran päätteeksi monilla urheilijoilla on paljon vammoja ja erilaisia terveyshuolia, mutta Ojaselta asiasta kysyttäessä käy ilmi, että hän on ollut tässä suhteessa onnekas.

-Yllättävän vähän on vaivoja ollut. Onneksi selvisin niinkin hyvin, että pystyn edelleen harrastamaan golfia ja tennistä sekä käymään lenkeillä. Monille on käynyt tietysti huonomminkin.

Kiekko edelleen elämässä mukana

Jääkiekkoa Ojanen ei toki ole kokonaan taakseen jättänyt, mistä pitää huolen Nokian Pyryn edustusjoukkueen valmennusryhmässä toimiminen.

-Jääkiekko on rakas laji ja sitä haluaa olla mukana sen parissa. On myös hyvä, että oma poika on mukana Pyryn edustuksessa ja sitäkin pääsee läheltä seuraamaan.

Jääkiekkouransa merkittävimpiä hetkiä Ojanen ei pitkään joudu miettimään eikä vastaus juurikaan yllätä.

-Maailmanmestaruus -95 maajoukkueessa ja sitten tietysti toinen on Tapparan mestaruudet. Tietysti on tullut muitakin mitaleja niin maajoukkueessa kuin Tapparassakin, mutta nämä ovat ehdottomasti kohokohdat.

Toimittaja: Otto Känkänen
Kuvaaja: Lauri Olkkonen