Jussi Penttala – loukkaantuminen haastavaan aikaan Olympiakautena

Helsinkiläinen kokenut freestylehiihtäjä Jussi Penttala (24 v.) on valmistautunut pieteetillä uransa toisiin Olympialaisiin. Kumparelaskijan kesän ja syksyn treenikausi on mennyt suunnitelmien mukaan, mutta kuten urheilussa ja elämässä kaikki ei aina suju käsikirjoituksen mukaan.

Loukkaantuminen

Maailman cup kausi avattiin Rukalla 9.12. Siellä harmillisen virheen vuoksi Jussi karsiutui finaalikierroksilta. Maajoukkue jatkoi leireilyään Rukalla valmistautuen seuraavaan mc-kilpailuun. Kisan jälkeisenä maanantaina harjoituksissa tapahtuneen kaatumisen seurauksena Jussilta murtui solisluu. Freestylemaajoukkueen ja Urhean lääkäri Klaus Köhlerin ohjeistuksella solisluu leikattiin ja raudoitettiin pikavauhtia, jotta Jussilla on vielä mahdollisuudet osallistua tammikuussa maailman cupin kilpailuihin, joista on mahdollista kerätä tärkeitä pisteitä olympiavalintoja varten.

Kohti Olympialaisia

Jussi on kokenut maailman cup ja arvokisalaskija. Viime vuoden mm-kilpailuissa Jussi sijoittui 13. ja vuonna 2015 tulos oli yhdeksäs. Sotshin tulos (27.) oli Jussille suuri pettymys. Valmistautuminen on loukkaantumista lukuun ottamatta sujunut hyvin. Loukkaantumisesta huolimatta Jussi on luottavainen omaan kilpailukuntoon, vaikka loukkaantuminen tuo useamman viikon tauon lajiharjoittelusta. ”Kuntoutus tehdään huolella ohjeiden mukaan ja fyysistä kuntoa viritetään kuntoutuksen aikana niin hyvin kuin mahdollista. Tammikuun puolessa välissä sitten mukaan MC-kisoihin, joista olympiapaikan pystyy varmistamaan. Siitä lähdetään, että olympialaisista haetaan uran paras arvokisasijoitus.”, kommentoi Jussi tilannettaan tuoreeltaan leikkauksen jälkeen.

Teksti: Jari Savolainen kuvat: Jussi Penttala ja SkiSport Finland