Koripalloilija ja kansanedustaja Ville Kaunisto

Ville Kaunisto koripalloilijasta poliitikoksi – ’’Halu vaikuttaa oli suurin syy politiikkaan lähtemiseen’’

Kauniston mukaan suurin syy politiikkaan lähtemiseen, oli halu vaikuttaa asioihin. Päätös kypsyi peliuran aikana pitkän harkinnan seurauksena. Hänen mukaansa poliitikon ura on myös luonnollinen jatke urheilijan uralle.

Ehdolla eduskuntavaaleissa pelikauden aikana

Vielä keväällä 2019 Ville Kaunisto pelasi Kouvolan Kouvoissa korisliigaa. Kouvot eteni lopulta finaaleihin asti. Hän oli ehdolla vuoden 2019 eduskuntavaaleissa. Ex-maajoukkuekoripalloilija valittiin eduskuntaan Kymenlaakson alueelta. Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa 205-senttinen kouvolalainen sai 3753 ääntä. Pelikauden ja vaalikampanjan yhdistäminen ei ollut helppoa.

 - Jouduin joustamaan molemmista, mikä ei ole luonteelleni kauhean hyvä asia, koska olisin halunnut tehdä molemmat täysillä. Lopputulokseen täytyy kuitenkin olla tyytyväinen, Kaunisto sanoo.

Ammattiurheilun ja kaupunginvaltuutetun tehtävät sai yhdistettyä kivuttomasti

Kaunisto on ollut jo aikaisemmin mukana kunnallispolitiikassa, sillä hänet valittiin Kouvolan kaupunginvaltuustoon vuonna 2017. Hän toimii tällä hetkellä kaupunginhallituksen varapuheenjohtajana.

- Itse kaupunginvaltuutetun tehtävät ja koripalloilijan elämän sai aika helposti yhdistettyä. Kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan tehtävät toivat siihen kuitenkin hieman lisää töitä, mutta aika pitkälti selvisi sillä, että jätti yhdet iltaharjoitukset viikossa väliin, Kaunisto kertoo.

Koripallo säilyy elämässä koripalloliiton hallituksen kautta

Pitkä koripalloura päättyi, mutta Kaunisto ei jätä koripalloa kokonaan, sillä hänet valittiin Suomen koripalloliiton hallitukseen.

- Yleisesti urheilumaailmassa pysyminen oli suurin syy sille, että lähdin mukaan hallitukseen. Lisäksi koripallosta minulle on pelivuosien aikana kertynyt hyvä tietotaito. Urheilu on myös yhteiskuntaa läpileikkaava asia, eikä se rajoitu pelkästään huippu-urheiluun, Kaunisto sanoo.

Urheilu-uran jälkeen perhe-elämä ja poliitikon työt pitävät hänet kiireisenä tulevaisuudessakin.

Toimitus, editointi: Ville Salonen
Valokuvat: Ville Salonen
Videokuvaus: Matias Kanerva