Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus jalkauttaa tietoa

Kilpa- ja Huipopu-urheilun tutkimuskeskuksen johtaja Sami Kalaja kouluttaa.

Liikuntatieteen soveltavia tutkimus- ja kehitysprojekteja KIHUssa on menossa koko ajan. Aihealueita ovat urheilubiomekaniikka, -fysiologia, -psykologia ja -pedagogiikka sekä yhteiskuntatieteet. Tämä tutkimustoiminta ulottuu urheilijan koko polulle aina lasten liikkumisen tutkimisesta huippu-urheilijoiden harjoitusmenetelmien kehittämiseen sekä urheilun yhteiskunnalliseen asemaan ja merkityksen arviointiin.

Toteutamme tutkimusta ja kehitystöitä verkostomme ja suomalaisten sekä ulkomaisten yhteistyötahojen kanssa. Yksi pitkäaikaisimmista kumppaneistamme on Jyväskylän yliopiston eri tiedekunnat. Oman tutkimustyön ansiosta pysymme kansainvälisessä liikuntatieteen yhteisössä mukana. Alan kongresseissa esiintyminen ja osallistuminen edesauttaa ajankohtaisen tutkimustiedon seuraamista jo ennen sen digitaalista tai painettua julkaisemista.

Tieto jalkautuu käytäntöön valmentajakoulutuksen ja urheilulajien parissa työskentelevien KIHUn asiantuntijoiden tukipalvelujen kautta. KIHU ja Jyväskylän yliopiston liikuntabiologian tieteenalaryhmä ylläpitää kansallista urheilutietokantaa www.urheilututkimukset.fi, joka on ilmainen palvelin Suomessa tuotettuun urheilututkimukseen. Youtube’ssa oleva KIHUn oma kanava KIHUTV -kanava sisältää tukipalveluidemme tietoiskuja videoleikkeinä ja joskus jopa suoria lähetyksiä kotimaisista koulutustilaisuuksista.

Tapani Keränen, Urheilubiomekaniikan asiantuntija

Urheilufysiologian asiantuntija Ville Vesterisen posteri American College of Sports Medicine kongressissa Minneapolisissa keväällä 2018.