Suunnistaja Olli Ojanahon tavoitteena on maailmanmestaruus

Olli Ojanaho tavoittelee seuraavaksi miesten maailmanmestaruutta.

“Urhea tarjoaa kattavasti kaikkia palveluita ja mahdollisuuksia urheilijoille. Urhean kortilla pääsee harjoittelemaan monissa paikoissa ilmaiseksi Helsingissä. Olen käyttänyt myös ravinto- ja suunnistusvalmennusta. Helsingissä on todella hyvät olosuhteet monille lajeille. Lajien välinen yhteistyö ja muiden urheilijoiden kanssa treenaaminen voi myös opettaa minua kehittymään urheilijana” kertoo Ojanaho.

23-vuotias Rovaniemeltä kotoisin oleva Ojanaho kertoo videolla miten päätyi suunnistuksen pariin, sekä urheilu- ja kouluarjen yhdistämisestä. 

Pari viime kautta ovat Ojanahon mukaan ollut pahimpia tähän mennessä. Hyvä kunto ja fiilis ei auttanut kaksi vuotta sitten tuloksellisesti Jukolan viestissä, eikä MM-katsastuksissa. Viime vuonna paha nilkkavamma piti Ojanahon sivussa huhtikuusta-elokuuhun, mutta silti syksyllä Helsingin Suunnistajat voitti Suomen mestaruuden viestissä, missä Ojanaho oli mukana. 

Nuorten maailmanmestaruudet eivät riitä

Suunnistuksen nuorten maailmanmestaruudet vuosina 2015 ja 2017 voittanut Ojanaho lähtee tulevaisuudessa tavoittelemaan miesten maailmanmestaruutta.  

 

Teksti, haastattelu ja videon editointi: Roman Reijonen 
Kuvaus: Erasmus Envall Laajasalon opisto