Juvanpuiston koulu, URHEA-verkoston liikuntalähikoulu

Juvanpuiston koulun liikunnanopettaja Ari-Matti Rautomäki

Juvanpuiston koulu sijaitsee Pohjois-Espoon Niipperissä ja on URHEA-verkoston liikuntalähikoulu. Koulussa 15 vuotta liikunnanopettajana työskennellyt Ari-Matti Rautomäki kertoi, mitä se käytännössä tarkoittaa.

”Meillä ei ole soveltuvuuskokeita eli meillä voi URHEA:n treeneihin ja toimintaan osallistua ilman varsinaista merkittävää urheilutaustaa”, Rautomäki kertoo.

Koulun URHEA-toiminta sisältää perinteisten liikuntatuntien lisäksi esimerkiksi aamuharjoituksia ja Kasva Urheilijaksi –yleisvalmennusta.

”Minimi on kaksi vuosiviikkotuntia ja meillä maksimi on kahdeksan vuosiviikkotuntia.”

Koulu tarjoaa mahdollisuuden valinnaisiin liikuntakursseihin ja koulussa on liikuntaluokkia. Koulu mahdollstaa yhteistyössä Pohjois-Espoon Ponnen ja Ringsidegolfin kanssa yhden aamuharjoituksen liikuntaluokkien oppilaillle.

Koulusta ei ole toistaiseksi tullut kansainvälisesti tunnettuja huippu-urheilijoita, mutta jonkinlaista menestystä on nähty.

”Kansallisen tason urheilijoita toki ja osa myöskin semmoisia, jotka ovat jonkinlaista uraa lähteneet tekemään kansainväliselle tasolle. Ehkä semmoinen valtakunnallinen näkyvyys on toistaiseksi ollut meillä aika pientä. Toivotaan, että jatkossa tulee tämmöisiä lisää.”, liikunnanopettaja Rautomäki päättää.

 

Toimittaja: Kalle Kareinen
Kuvaaja: Ville Vatanen