Haagan peruskoulu ja PHYK esittelevät toimintaansa Yläkouluseminaarissa 14.3.2019

Haagan peruskoulu- ja Pohjois-Haagan yhteiskoulu ovat mukana Suomen Olympiakomitean koordinoimassa urheiluyläkoulukokeilussa kuuden muun Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia (Urhea) yläkoulun kanssa.  Koulut järjestivät demon Kasva Urheilijaksi-yleisvalmennuksen toteutuksesta muille urheiluyläkouluille Haagan peruskoulun liikuntasalissa.

Demot olivat noin 45 minuutin mittaisia. Pohjois-Haagan yhteiskoulun demo koostui pääasiassa tasapainoharjoittelusta. Lisäksi opettaja Juska Savolainen ja koulun fysioterapeutti Krista Puhakka korostivat demon aikana oppilaiden oma-aloitteisuutta ja pelien käyttöä harjoittelun tukena. Haagan peruskoulussa esimerkiksi kaupunkisotaa käytetään harjoitusmuotona.

Haagan peruskoulun demo keskittyi lihaskuntoharjoitteluun. Suurin osa harjoitteista tehtiin samankokoisen parin kanssa.

Molempien koulujen opettajat korostivat monipuolisen liikunnan harjoittamista yläkouluikäisten oppilaiden kanssa. Pohjois-Haagan yhteiskoulussa opiskeleva Lilli pelaa itse ringetteä ja jalkapalloa. ’’ Urhea on helpottanut koulun ja harjoittelun yhdistämistä, pääsen esimerkiksi lähtemään aikaisemmin koulusta treeneihin’’, Lilli kertoo.

Valmennusdemoa oli seuraamassa liikunnanopettajia, rehtoreita ja lajiliittojen edustajia pääkaupunkiseudulta ja muualta Suomesta.

Toimittaja: Ville Salonen
Kuvaus ja editointi: Ville Salonen