Autourheilija Sami-Matti Trogen

Sami-Matti Trogen “Tavoitteena voittaa lisää maailmanmestaruuksia”

Autourheilun superlupaus Sami-Matti Trogen aloitti kilpauransa vuonna 2013 crosskart luokassa ollen vasta 10-vuotias. Kilpauransa aikana Trogen on ajanut monipuolisesti crosskartissa, Formula 4 luokassa, rallicrossissa, radalla ja rallissa. Trogen on osallistunut kilpailuihin niin suomen sisällä, kuin kansainvälisesti.

Trogen on erittäin päättäväinen ja motivoitunut urheilija. Hän harjoittelee päivittäin fysiikkaa ja kehittää ajotaitoa muun muassa ajosimulaattorilla. Hän opiskelee Mäkelänrinteen urheilulukiossa ja kertoo koulun sujuvan hyvin urheilun ohella.

Mestaruudet tavoitteena tulevaisuudessakin

Trogen on voittanut monia mestaruuksia. Esimerkiksi ensimmäisen mestaruuden Trogen voitti vuonna 2016, kun hän voitti junioreiden mestaruuden Estonian rallycross-sarjassa. 

Maailmanmestaruus kovin saavutus tähän asti

Trogen kiinnostui vuonna 2019 elektronisen urheilun maailmaan ja solmi sopimuksen SET- Esport -tiimin kanssa. Hän lähti kisaamaan iRacingin Rallycross World Championship -sarjaan. Trogen voitti heti ensimmäisen kisan, ollen historian nuorin osakilpailuvoittaja ja huomasi olevansa erittäin hyvä tässäkin lajissa. Maailmanmestaruuden Trogen varmisti viimeisessä kisassa.

Pian maailmanmestaruuden jälkeen Trogen solmi merkittävän eSport -kuljettajasopimuksen sopimuksen tunnetun Williams tiimin kanssa. 

Toimittaja: Topi Hirvilammi Laajasalon opisto
Video: Topi Hirvilammi, AKKSports