Löydä kykysi! - Arslan Khaetaev on valittu Suomen lähettilääksi Euroopan ammattitaitoviikolle

16.10.2019


Nyrkkeilijä Arslan Khataev on valittu Suomen lähettilääksi vuoden 2019 Euroopan ammattitaitoviikolle (14. – 18. lokakuuta). Suomen EU puheenjohtajuuden myötä ammattiviikon päätapahtuma järjestetään tänä vuonna Suomessa.

Euroopan komission järjestämä viikko pitää sisällään satoja erilaisia tapahtumia ympäri EU:ta korostaen etuja, joita ammatillinen koulutus tuo kaiken ikäisille ihmisille. ”Löydä kykysi!” on kampanjan tunnuslause ja tämän vuoden teema on ammatillinen koulutuksen tarjoamat taidot ja mahdollisuudet. Arslan Khataevin tavoitteena on osoittaa, että ammatillinen koulutus ja oppisopimuskoulut ovat hyviä vaihtoehtoja, jotka johtavat korkealaatuisiin työpaikkoihin ja parempiin työllistymismahdollisuuksiin.

EU:n työllisyydestä, sosiaaliasioista, ammattitaidosta ja työvoiman kehityksestä vastaava komission jäsen Marianne Thyssen on innoissaan Khataevin halukkuudesta toimia Suomen lähettiläänä Euroopan ammattiviikoilla.

  • Olen iloinen, että Arslan Khataev on suostunut toimimaan lähettiläänä Euroopan ammattitaitoviikolla lokakuussa. Ammatillinen koulutus on erinomainen ensimmäinen koulutusvalinta, joka tarjoaa ihmisille 2000-luvun työmarkkinoille tarvittavat taidot ja avaa monia uramahdollisuuksia. Olen yrittänyt levittää tätä viestiä toimikauteni aikana sellaisten aloitteiden, kuten Euroopan ammattitaitoviikon kautta ja ammatillisen koulutuksen lähettiläidemme avulla.
  • Minulla on kunnia toimia Suomen lähettiläänä vuoden 2019 Euroopan ammattitaitoviikolla. Odotan innolla yhteistyötä Euroopan komission kanssa ja haluan olla mukana lisäämässä tietoisuutta tästä tärkeästä aloitteesta maassamme. Ammatilliset taidot ja oppisopimuskoulutukset voivat auttaa oman lahjakkuuden ja unelmatyön löytämisessä. Se voi avata ovet moniin ammatteihin. Minulle se on antanut mahdollisuuden kouluttautua samanaikaisesti tukien urheilu-uraani. Mahdollisuuksien luettelo on rajaton. Ja mikä parasta: ammatillinen koulutus on mahdollisuus kaikille ikäryhmille - oppiminen ei ole koskaan liian myöhäistä, Khataev kertoo.

Khataev on yksi EU:n jäsenvaltioiden lähettiläistä, jotka ovat vapaaehtoisesti levittämässä sanaa ammatillisesta koulutuksesta kotimaissaan. Euroopan komissio ja kansalliset viranomaiset valitsivat Arslan Khataevin edustamaan arvostettua roolia Suomessa hänen inspiroivan profiilinsa vuoksi.

Euroopan ammattitaitoviikko on järjestetty kolme kertaa aiemmin. Viime tapahtuma sisälsi yli 1800 tapahtumaa 45 eri maassa. Vuoden 2019 viikon odotetaan saavuttavan vieläkin suuremman osallistujamäärän. Viime vuonna sosiaalisen median kampanjan kattavuus oli yli 34 miljoonaa ihmistä.

Ammatillisen koulutuksen tilastot: Eurooppa[1]

  • 60 prosenttia ammatillisen koulutuksen tutkinnon suorittaneista löytää ensimmäisen pitkäaikaisen työpaikkansa kuukauden kuluessa opintojen päättämisestä (luku nousee 80 prosenttiin kuuden kuukauden jälkeen).
  • 85 prosenttia ammatillisen koulutuksen opiskelijoista on tyytyväisiä hankkimiinsa taitoihin.
  • Korkeasti koulutettujen työpaikkojen odotetaan lisääntyvän 21 prosentilla vuosina 2015-2025, kun taas heikosti koulutettujen työntekijöiden työllisyysmahdollisuuksien odotetaan laskevan 17 prosentilla.
  • Yli 120 000 ammatillista opiskelijaa ja oppisopimusopiskelijaa sekä noin 20 000 työntekijää hyötyy Euroopan ammatillisista liikkuvuusmahdollisuuksista vuosittain.
  • Euroopan sosiaalirahasto investoi 6,7 miljardia euroa ammatilliseen koulutukseen ja 7,2 miljardia euroa elinikäiseen oppimiseen (2014–2020).

 

Lehdistöyhteyshenkilö:

pohjoisranta bcw | burson cohn & wolfe

o: +358 10 424 5900

Kalevankatu 20, P.O.Box 1062, 00101 Helsinki, Finland

www.pohjoisrantabcw.com

www.bcw-global.com

 

Euroopan ammattitaitoviikko

Verkkosivut

Tapahtumakartta

Twitter: #EUVocationalSkills #DiscoverYourTalent

 


[1] Source: A quick guide to EU action on vocational education and training (VET). European Commission 2018