Kuudesluokkalaisten haku urheilu- ja liikuntapainotteisiin yläkouluihin on käynnissä

10.1.2019Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian (URHEA) yläkouluverkostoon kuuluu 41 yläkoulua Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Verkosto antaa nuorelle urheilijalle mahdollisuuden yhdistää koulu ja urheilu mahdollisimman toimivasti.

Verkoston koulut on jaoteltu urheiluyläkouluihin, liikuntapainotteisiin kouluihin ja liikuntalähikouluihin. Urhean urheiluyläkoulut ovat mukana Suomen Olympiakomitean urheiluyläkoulukokeilussa, jossa kehitetään ja kokeillaan mahdollisimman hyviä tapoja yhdistää koulu ja urheilu yläkouluiässä.

Verkostokouluissa liikunnanopettajilla on tärkeä rooli tukea nuoren urheilijan kasvamista ja kehittymistä.  Koulut hyödyntävä Suomen Olympiakomitean Kasva Urheilijaksi- yleisvalmennuksen oppisisältöjää ja Kasva Urheilijaksi- työkirjoja. Kaikissa kouluissa koulukehyksen yhteyteen on liikunnanopetuksen lisäksi mahdollistettu yleis- ja lajiharjoittelua yhteistyössä seurojen ja lajiliittojen kanssa.

Helsingissä ja Espoossa painotetun opetuksen urheilu- sekä liikuntapainotteisiin yläkouluihin tulee hakea viimestään 16.1.2109. Lisätietoa kouluista ja hakemisesta löydät Urhean verkkosivuilta http://www.urhea.fi/opiskelu/perusaste/ sekä koulujen omilta verkkosivuilta ja yhteyshenkilöiltä.

Painotetun opetuksen kouluihin oppilaat valitaan soveltuvuuskokeen avulla. Lisätiedot soveltuvuuskokeesta löydät www.soveltuvuuskoe.fi sekä Urhean sivuilta. Soveltuvuuskokeen perusosa järjestetään Helsingissä ja Espoossa 23.1. ja ns. lajitesti urheiluyläkouluihin 25.1.

Vantaalla ei ole painotetun opetuksen kouluja. Toimintaan voi hakea mukaan kaikista kouluista. Hakuaika on 7.2.-28.2.2019. Kaikille vantaalaisille 6. luokan oppilaille lähetään tiedote asiasta tammikuussa Wilman kautta. Lisätiedot Vantaan yläkoulutoiminnasta.

Yläkoulutoiminnan esite: Hae urheiluyläkouluun - kasva ja kehity terveenä urheilijana