Uimahyppääjät menestyivät PM-kisoissa

12.12.2017

Juho Junttila saavutti kaksi kultaa.
Juho Junttila saavutti kaksi kultaa.

Suomen joukkueessa oli monta Mäkelänrinteen lukion uimahyppääjää.

Uimahyppyjen PM-kilpailut Ruotsin Jönköpingissä saivat hienon alun, kun 19-vuotias Juho Junttila ponnisti kultaa miesten 3 metrin ponnahduslaudalla heti kisojen avauslajissa. Kulta napsahti ensi kesän EM-kilpailuiden B-valintarajan ylittävällä tuloksella. "Tulos on hyvä ja olen ihan tyytyväinen, mutta tiedän, että pystyn vielä parempaan", Juho kommentoi kilpailun jälkeen. Sunnuntaina Juho voitti myös miesten metrin ponnahduslaudan. Pronssinen mitali tuli joukkuelajista.

Mukana PM-joukkueessa oli myös Märskyn ykkösluokkalaista. Nea Immonen saavutti pronssia 16-18 -vuotiaiden kolmen metrin laudalla ja sijoittui kolmanneksi myös naisten kolmella metrillä. Joona Heinonen sijoittui neljänneksi 16-18 -vuotiaiden poikien kerroshypyissä jääden mitalista vain pisteen verran. Saija Paavola oli valmistautunut kilpailemaan näissä kisoissa peräti neljä lajia, mutta joutui valitettavasti keskeyttämään kilpailunsa kyynärpäävamman vuoksi.

Märskyn viime kevään abi Ellen Sirkka päätti naisten kerroshypyissä neljänteen sijaan pitkän kilpailu-uransa nuorten ja aikuisten maajoukkueessa. Vuosien varrella usean PM-mitalin ja NEM-finaalipaikan metsästänyt nuori nainen tavoittelee seuraavaksi paikkaa lääketieteelliseen tiedekuntaan.

"Parhaiten mieleen ovat jääneet ensimmäiset PM-kisani, joista sain intoa ja motivaatiota kilpailla kansainvälisellä tasolla. Myös Bakun European Games -kilpailut ja finaalipaikka siellä olivat upea kokemus ", Ellen kertaa uraansa. "Eniten jään kilpauralta kaipaamaan itsensä ylittämistä ja onnistumisten tuomaa iloa".

Teksti ja kuva: Satu Uusitalo