Tyttöjen futiksen HFA -ohjelman syksyssä kansainvälisiä tapahtumia

27.11.2017

HFA Eija Feodoroffin treeneissä.
HFA Eija Feodoroffin treeneissä.
HFA Tukholmassa
HFA Tukholmassa

Märskyn, Urhean, Olympiakomitean ja Suomen Palloliiton Helsinki Football Academy (HFA) -ohjelmassa on mukana 2001 ja 2000 syntyneitä tyttöjen maajoukkuepelaajia.

Pelaajille on räätälöity kokonaisvaltainen jalkapallo-ohjelma, jossa ihanteellisen viikoittaisen jalkapallo- ja fyysisen harjoittelun harjoitusrytmin lisäksi pelaajat ovat Urhean ammattilaisten ohjauksessa niin psyykkisessä- kuin ravintovalmennuksessa. Pelaajien fyysisestä harjoittelusta vastaa Urhean fyysinen valmentaja Ari Haapalainen yhdessä jalkapallovalmentajien Pekko Söderströmin ja Maria Virolaisen kanssa. Harjoittelua ja pelaamista ohjaa kansainvälisen pelin vaatimustaso ja pelaajien henkilökohtaiset kehityssuunnitelmat.

Perusharjoittelua ja ekstratapahtumia

HFA:n syksyssä on ollut perusharjoittelun lisäksi paljon ekstratapahtumia. Syyslomalla HFA sai vieraita Ruotsista kun potkuvalmentajaguru Eija Feodoroff kävi Talissa vetämässä HFA:lle treenejä pienissä ryhmissä. Eija on kouluttanut huippupelaajia ympäri maailmaa oman erityisosaamisen, potkutekniikkavalmennuksen osalta.

Eija Feodoroffin potkutekniikkatreenistä kommentoivat Riina ja Ronja Isokääntä

  • Tähän asti oltiin opetettu potkaisemaan eri tavalla. Ennen opetettiin, että viimeinen askel pallon viereen tulisi olla pitkä. Lisäksi korostettiin, että matala ja korkea pallo saadaan muuttamalla yläkropan asentoa.

 

  • Eija korosti, että potkun perään pitää hypätä eikä tukijalka saa jäädä potkun jälkeen maahan. Hän sanoi myös, että viimeinen askel pallon viereen tulee olla lyhyt, jotta potkun perään olisi helpompi hypätä. Tällä tavalla potkuun saadaan voimaa. Hän painotti tukijalan tärkeyttä potkussa ja sitä, että molempien jalkojen pitää tehdä potkussa töitä. Sisäteräsyötössä vauhti ei saa pysähtyä, vaan siinäkin pallon perään pitää hypätä, jolloin pelinopeus paranee huomattavasti.
  • Eijan potkuvalmennus oli mielestämme todella hyvä. Hän opetti asioita, joita aiemmin ei ollut tullut edes ajatelleeksi, mutta jotka olivat erittäin tärkeitä perussuorituksissa.

Marraskuun alkupuolella HFA ryhmä vieraili Tukholmassa AIK:n vieraana. Ohjelmassa oli ottelu Solna Gymnasiumia vastaan.

Tukholman reissua kommentoi tehokolmikko Alisa Hokkanen, Eevi Sutela ja Siiri Koivula

  • Reissumme Tukholmaan onnistui todella hyvin. Tuntui, että pelin ensimmäisellä jaksolla oli vähän hakemista. Ehkä siksi, että peli oli ensimmäinen yhdessä. Toisella puoliajalla löydettiin jo paremmin toisiamme ja saatiin vaarallisia maalipaikkoja. Positiivista oli tietenkin se, että oma pääty pysyi puhtaana ja klaarattiin homma hyvin, vaikka vastus oli kova. Yksi maalihan näissä kekkereissä riittää…
     
  • HFA ryhmällämme on tosi hyvä joukkuehenki, kaikki viihtyy ja läppä lentää. Ruokailu natsasi reissulla ja jälkiruokaakin maistettiin. Tällä hetkellä jalat ovat väsyneet, mutta tärkeintä oli, että löydettiin paikanpäälle ja myös takaisin laivaan, kiitos Marian. Nyt jatkuu kova treenaaminen…

                                                              Teksti ja kuvat: Pekko Söderström