Sotilas-5-ottelijana Urheilukouluun

2.5.2017


Puolustusvoimat hakee monipuolisesti kyvykkäitä mies- tai naisurheilijoita Puolustusvoimien sotilas-5-ottelu joukkueeseen ja samalla suorittamaan varusmiespalvelusta tai naisten vapaaehtoista asepalvelusta 16.10.2017 alkavassa kesälajien saapumiserässä Urheilukouluun suomalaisten huippu-urheilijoiden seurassa.

Hakijan ei tarvitse olla läheskään valmis kilpaurheilija kaikissa ottelun viidessä osalajissa (kivääriammunta, esteratajuoksu, esteuinti, käsikranaatin heitto ja maastojuoksu). Hakijan tulee omata vähintäänkin hyvä uimataito, hyvät lihaskunto- ja kestävyysominaisuudet sekä terve heittokäsi. Lisäksi hakijalta edellytetään riittävät valmiudet suoriutua varusmiespalveluksen aikaisesta johtajakoulutuksesta. Hakijan eduksi voidaan katsoa aikaisempi kokemus tavoitteellisesta valmentautumisesta kilpaurheilussa.

Hakija voisi olla esimerkiksi omat rajansa tai tavoitteensa uimarina, ampumahiihtäjänä, kestävyysjuoksijana tai vaikkapa telinevoimistelijana jo saavuttanut urheilijalahjakkuus, joka haluaa edelleen kokeilla rajojaan uudessa lajissa ja samalla suorittaa mielenkiintoisen varusmiespalveluksen ikäluokkansa parhaiden urheilijoiden rinnalla. Hakija voi olla myös edelleen aikaisempaa lajiaan aktiivisesti jatkava, mikäli lajien valmentautuminen tukee toisiaan.

Puolustusvoimat tarjoaa monilahjakkaalle urheilijalle mahdollisuuden mitata kykyjään yhdessä monipuolisimmista ja vaativimmista urheilulajeista. Puolustusvoimat vastaa lajiharjoittelun valmennuksesta, välineistä ja tiloista. Urheilija vastaa sitoutumisesta tuloshakuiseen harjoitteluun ja kilpailutoimintaan sotilas-5-ottelijana sekä johtajakoulutuksen sisältävään ja 347 vrk kestävään tiedustelualan varusmiespalvelukseen.

Sotilas-5-ottelijana Urheilukouluun valittavilla urheilijoilla on mahdollisuus hakeutua varusmiespalveluksen jälkeen määräaikaiseksi sopimussotilaaksi Puolustusvoimiin ja siten jatkaa lajin harrastamista Puolustusvoimien valmennusryhmässä.

Hakeutuminen

Urheilukoulun 16.10.2017 alkavaan saapumiserään hakeutuminen tulee tehdä Puolustusvoimien erikoisjoukkohaussa 1.6.2017 mennessä. Hakulomakkeeseen merkitään lajiksi ”Sotilas-5-ottelu”. Kohtaan ”Kahden viime vuoden parhaat saavutukset” hakija kirjaa tiedot aiemmasta urheilijataustastaan.

Hakulomake ja lisätietoa varusmiespalveluksesta Urheilukoulussa löytyy Puolustusvoimien verkkosivuilta osoitteesta: http://varusmies.fi/erikoisjoukot

Lisätietoja lajista ja hakeutumisesta:

Majuri Ann-Sofie Forssten, Urheilukoulu, p. 0299421801

Valmennuspäällikkö Jari Karinkanta, Urheilukoulu, p 0299421815

www.militarypentathlon.org