Urheiluyläkoulukokeilun soveltuvuuskokeen lajitestit 27.1.

27.1.2017


Perjantaina oli taas urheiluareenoilla vilskettä, kun lähes 500 innokata nuorta urheilijaa suoritti Suomen Olympiakomitean urheiluyläkoulukukokeilun soveltuvuuskokeen lajiosan. Hienolla lajiliittojen, seurojen ja koulujen yhteistyöllä testitapahtuman sujui suunnitelmien mukaan.

Urheiluyläkoulukokeilussa mukana olevien koulujen urheiluluokille hakevien soveltuvuuskoearviointi suoritettiin kaksiosaisin testein. Keskiviikkona 25.1. järjestettiin Helsingin kouluissa soveltuvuuskokeen perusosa ja perjantaina seveltuvuuskokeiden toinen osa ns. lajilittotesti. Kokonaispistemärä muodostuu yleistestin 48 pisteestä ja lajitestin 12 pisteestä.

Uudet hakijat pääsevät ensi lukuvuonna aloittamaan urheilullisen yläkoulutoiminnan, jossa kokeillaan uudenlaisia ratkaisuita koulunkäynnin ja urheilun paremman yhdistämisen mahdollistamiseksi. Urheiluyläkoulukokeiluun pääsee mukaan noin 160 nuorta.

Kokeilu on kuitenkin vain pieni osa Urhean yläkoulutoimintaa. Lukukaudella 2017-2018 Urhean verkostokoulujen yläluokilla 7-9 on yli 2000 nuorta urheilijanalkua.