Liikuntaluokkien uudet soveltuvuuskokeet käyttöön Helsingissä 25.1.

25.1.2017
 

Helsingin liikuntapainotteisissa kouluissa otettiin käyttöön uudet valtakunnalliset Suomen Olympiakomitean suosittelemat soveltuvuuskokeet. Suuri ja innokas joukko tulevia yläkoulu-urheilijoita ja innokkaita liikkujia täyttivät suuren osan kaupungin liikuntahalleja. Soveltuvuuskokeet ovat kaikkien hakijoiden tiedossa sisältäen kuusi valtakunnallista yleistestiä sekä yhden koulukohtaisen osan. Lisätiedot testistä sekä videot löydät Urhean sivuilta.

Helsingissä on yhteensä yhdeksän liikuntapainotteista yläkoulua, joihin pyritään soveltuvuuskokeen kautta. Urhea koordinoi koulujen ja seurojen yhteistyötä tavoitteena urheillusta innostuneiden nuorten parempi ja laadukkaampi arki.

Helsingissä kuusi koulua on lähtenyt mukaan Olympiakomitean urheiluyläkoulukokeiluun, jossa pyritään koulujen, seurojen ja lajilittojen yhteistyöllä kehittämään koulu- ja urheilutoimijoiden yhteistyötä entistä pidemmälle. Urheiluyläkoulukokeilun tarkemmat tiedot Urhean verkkosivuilla. Urheiluyläkoulukokeilun urheiluluokille hakevilla on vielä lajikohtainen soveltuvuuskokeen lisäosa 27.1.