Juha Ojajärvi jatkaa Urhea-säätiö sr hallituksen puheenjohtajana

24.1.2017

Juha Ojajärvi oli tyytyväinen, että hänet valittiin jatkamaan Urhea-säätiö sr hallituksen puheenjohtajana.
Juha Ojajärvi oli tyytyväinen, että hänet valittiin jatkamaan Urhea-säätiö sr hallituksen puheenjohtajana.

Perho Liiketalousopiston rehtori Juha Ojajärvi jatkaa Urhea-säätiön hallituksen puheenjohtajana. Ojajärvi on toiminut säätiön hallituksen puheenjohtajana koko sen olemassa olon ajan vuodesta 2014 saakka.

- Alkaneen vuoden keskeinen tavoite on saada laajaa kannatusta nauttiva Urhean kampushanke voimakkaasti eteenpäin. Näin toimintamme nousee aivan uudelle tasolle ja pystymme tukemaan urheilijan arkea vieläkin paremmin, linjaa puheenjohtaja Ojajärvi Urhean tulevaa toimintaa.

Siviilityössään juuri perustetun Perho Liiketalousopiston (ent. Helmi Liiketalousopisto) rehtorina ja toimitusjohtajana Ojajärvi näkee urheiluoppilaitokset keskeisinä toimijoina urheiluakatemioissa. Perho Liiketalousopisto on 1500 oppilaan ammatillinen oppilaitos, jolla on urheilun toisen asteen ammatillisen oppilaitoksen erityistehtävää.

- Mahdollisuus urheilun ja opiskelun yhdistämiseen on urheilijoiden kannalta todella tärkeää. Urheiluoppilaitokset ovatkin aivan avainasemassa, jotta urheilijat voivat hoitaa menestyksellä niin urheilu-uraa että opiskeluja. Olen erityisen iloinen siitä, että Urhea on pystynyt vakiinnuttamaan asemansa suomalaisessa urheilussa.

Urhea-säätiön hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin Suomen Olympiakomitean asiantuntija Anna Kirjavainen ja uudeksi hallituksen jäseneksi Kisakalliosäätiön toimitusjohtaja Petri Tarkkanen.

Muut hallituksen jäsenet ovat Perho Liiketalousopiston koulutuksen kehittämispäällikkö Tuuli Merikoski, Suomen Palloliiton kehityspäällikkö Hannu Tihinen, Pohjois-Haagan yhteiskoulun apulaisrehtori Lea Hakala, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian toimitusjohtaja Sampo Suihko, Helsingin kaupungin vt. liikuntajohtaja Petteri Huurre ja Arcadan kehitysjohtaja Jan-Erik Krusberg

Urhea-säätiö toimii Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean taustayhteisönä. Urheassa on mukana lähes 4000 yli 12-vuotiasta urheilijaa, 23 urheilun lajiliittoa, lähes 70 oppilaitosta peruskouluista yliopistoihin, Puolustusvoimien urheilukoulu sekä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit. Urhean tehtävänä on urheilijoiden päivittäisvalmennus, kaksoisura sekä urheilua tukevien asiantuntijapalveluiden tarjoaminen.