Urhean ja Märskyn uimahyppääjille menestystä PM-kisoista

19.12.2016

Roosa Kanerva
Roosa Kanerva

Urhean ja Märskyn Roosa Kanerva ylsi viime viikonloppuna huipputulokseen Mäkelänrinteen uintikeskuksessa kisatuissa uimahyppyjen PM-kilpailuissa. 17-vuotias Kanerva saavutti naisten yhden metrin ponnahduslaudalla kultaa ja ylitti samalla uimaliiton määrittämät aikuisten EM- ja MM-valintarajat. Samalla tulos on Kanervan henkilökohtainen ennätys.

- Tavoitteenani näissä kilpailuissa oli EM-rajan saavuttaminen. MM-rajan ylitys tuli siihen päälle bonuksena. Valintarajoja ei ollut kilpailun aikaan vielä julkistettu urheilijoille, joten en edes tiennyt tarkasti mitkä pisteet tulee saavuttaa MM-kilpailuita varten, Roosa kertoo.

EM-kilpailut kisataan ensi vuoden kesäkuussa Kiovassa ja MM-kilpailut kuukautta myöhemmin Budapestissä. Ensi kesästä on tulossa nuorelle lahjakkuudelle kolmen arvokilpailun kesä, sillä nuorten sarjoissa vielä ensi vuoden kilpaileva Kanerva tavoittelee menestystä myös nuorten EM-kilpailuissa Norjan Bergenissä.

Myös muut Märskyn uimahyppääjät onnistuivat kauden viimeisessä kilpailussaan. Juho Junttila ponnisti kultaa A-poikien metrin laudalla sekä joukkuekilpailussa yhdessä Ellen Sirkan kanssa. Junttila saavutti lisäksi pronssia A-poikien 3m laudalla ja miesten 1m laudalla. Ensi kevään abiturientti Ellen Sirkka ylsi myös pronssille henkilökohtaisessa lajissa naisten kerroshypyissä.