Opiskelijoiden MM-kilpailut 2016

16.12.2015


Vuonna 2016 järjestetään opiskelijoiden MM-kilpailuja 34 eri lajissa. Ensi vuoden kilpailuihin voivat osallistua 1.1.1988 - 31.12.1998 syntyneet korkeakouluopiskelijat (yliopisto- tai ammattikorkeakoulu) sekä 1.1.2015 jälkeen korkeakoulusta valmistuneet. Opiskelijoiden MM-kilpailut on tarkoitettu ensisijaisesti lajiliittojen valmennusryhmä-/ maajoukkuetason urheilijoille.

Olympiakomitea ilmoittaa suomalaisurheilijat opiskelijoiden MM-kisoihin lajiliittojen tekemien esitysten pohjalta. Olympiakomitea myöntää OMM-kisoihin valittaville suomalaisosallistujille (urheilijat + valmennus ja huolto) harkinnanvaraisen taloudellisen tuen, joka kohdistetaan ulkomaan matkakuluihin ja osallistumismaksuihin. Lähtökohtaisesti tuki on kolmanneksen edellä mainituista kuluista. Osallistumismaksu on enintään 70 euroa/ vrk/ hlö ja se kattaa täyden ylläpidon (majoitus, ruokailut, kuljetukset jne.) kisojen ajan. Olympiakomitea maksaa tuen lajiliiton tilille ja se suunnataan ensisijaisesti lajeille, jotka sisällyttävät opiskelijoiden MM-kisat omaan talous- ja toimintasuunnitelmaansa osana lajin huippu-urheilutoimintaa. Urheilijoiden kannattaa kysyä avustusta mahdolliseen omavastuuosuuteensa myös omasta korkeakoulustaan.

Liitteenä vuoden 2016 OMM-kisakalenteri, joka löytyy myös täältä: http://www.sport.fi/opiskelijoiden-mm-kilpailut

Opiskelijoiden maailmanmestaruuksista kilpaillaan joka toinen vuosi lajeissa, jotka eivät kuulu universiadien vakituiseen lajiohjelmaan. Opiskelijoiden MM-kisoista vastaa kansainvälinen opiskelijaurheiluliitto FISU, jonka jäsenjärjestö Suomessa on Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL). Suomen Olympiakomitean ja OLL:n keskinäiseen sopimukseen perustuen Olympiakomitea on vastannut 1.1.2015 lähtien suomalaisurheilijoiden osallistumisesta universiadeihin ja opiskelijoiden MM-kilpailuihin.

Tuloksia ja tunnelmia vuoden 2014 OMM-kilpailuista:

- http://www.fisu.net/medias/fichiers/yearbook_2014_web.pdf

Opiskelijoiden MM-kilpailut FISU:n sivuilla:

- http://www.fisu.net/en/World-University-Championships-3525.html

Facebook:

- https://www.facebook.com/WorldUniversityChampionships