Squashjunnut EM-hopealle!

6.4.2015

Suomen hopeajoukkue palkintopallilla.
Suomen hopeajoukkue palkintopallilla.

Suomen U19 squashjoukkue ylsi upeaan suoritukseen EM-joukkuekilpailussa Prahassa. Riina Koskinen, Jami Äijänen ja Miko Äijänen pelasivat läpi turnausviikon tasaisen vahvasti. Sunnuntain loppuottelussa ennakkosuosikki Englanti oli lopulta vahvempi, mutta loppuottelupaikka ja EM-hopeat ovat suomalaistriolta varsin oiva suoritus. Ennen joukkuekisaa pelatussa henkilökohtaisessa EM-kisassa joukkueen ykköspelaaja Jami Äijänen oli lähellä henkilökohtaista EM-mitalia. Lopulta Jami oli henkilökohtaisen kisan neljäs, Miko 9. ja Riina 17. Hienoja suorituksia nämäkin.

Junnujen EM-mitalin myötä Suomi on palaamassa vanhojen hyvien aikojen tasolle squashissa. Määrätietoinen työ ja hyvä valmennus alkavat kantaa hedelmää. Urhealla on iso rooli pelaajien kehittymisessä, sillä kaikki kolme pelaajaa opiskelevat Märskyssä ja harjoittelevat Squashliiton harjoittelukeskuksessa, joka on osa Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiaa.

Joukkueen valmennuksesta vastaa suomalaisen squashin legenda Ari Pelkonen, joka toimii koko Märskyryhmän koutsina. Pelaajien taustalla on paljon osaamista, sillä Jami ja Miko Äijäsen henkilökohtaisena valmentajana työskentelee Sami Elopuro, joka omalla ammattilaisurallaan nousi maailmanlistalla peräti sijalle kuusi. 

Isot onnittelut pelaajille, koutseille ja koko suomalaiselle squashille!

Lue lisää http://www.squash.fi/?p=13459#more-13459