JARI SAVOLAINEN PÄÄKAUPUNKISEUDUN URHEILUAKATEMIAN URHEILUYLÄKOULUKEHITTÄJÄKSI

2.2.2015

Jari Savolainen tuo uutta potkua Urheaan.
Jari Savolainen tuo uutta potkua Urheaan.

Aiemmin Suomen Olympiakomitean ura-asiantuntijana toiminut Jari Savolainen aloittaa Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian urheiluyläkoulujen kehittäjänä ja nuorten valmentajana. Ensi vaiheessa kyseessä on vuoden määräaikainen pesti, jossa pääpaino on 12-15 –vuotiaiden urheilijoiden opintojen ja urheilun yhdistämisessä sekä valmennuksessa.

- "Olen todella innoissani työstä. Nuorten valmennuksessa on mielenkiintoisia haasteita, joita uskon pystyväni ratkomaan tiimityönä Urhean muun henkilöstön, seurojen, koulujen ja Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön kanssa. Harjoittelun monipuolistaminen, järkevämpi arkirytmi ja urheilullisen elämäntavan edistäminen ovat asioita, joihin haluaisin työssäni panostaa", toteaa Elintarviketieteiden maisteriksi 2006 Helsingin yliopistosta valmistunut Savolainen.

Jarilla on vahva osaaminen myös valmentajana. Hän toimi ennen Olympiakomiteaan siirtymistään nuorten Olympiavalmentajana freestylessä. Jari on myös suorittanut valmentajan ammattitutkinnon. Omalla urheilu-urallaan Savolainen oli MM-tason kumparelaskija saavuttaen mm. vuoden 2001 Kanadan MM-kisoissa seitsemännen sijan.

- "Urhea on aivan loistava työympäristö. Pääsen joka päivä tekemään töitä maan johtavien asiantuntijoiden, valmentajien ja urheilijoiden kanssa. Ilmapiiri on kannustava ja välitön, vaikka töitä tehdään hartiavoimin", Savolainen hehkuttaa.

Jari Savolaisen rekrytointi vahvistaa Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian toimintaa entisestään. Toiminta on kasvanut ja tehostunut viime vuosina vauhdilla, mutta tekemistä metropolialueen urheilussa riittää.

- "Teemme tiivistä yhteistyötä lajien ja oppilaitosten kanssa. Olemme oikealla tiellä, mutta samalla kun toimintamme kasvaa, kasvaa myös vaatimustaso työllemme. Siksi Jarin saaminen tiimiimme mukaan on tärkeää. Hänellä on kovaa osaamista ja kokemusta niin urheilijoiden kaksoisurien kehittämisestä kuin itse urheiluvalmennuksestakin", toteaa Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian johtaja Simo Tarvonen.

Lisätietoja
Jari Savolainen puh.040-530 7679
Simo Tarvonen puh.050-583 6513

 

 Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea on Suomen Olympiakomitean hyväksymä virallinen huippu-urheiluakatemia. Urhea on yhteistyöverkosto, joka tukee urheilijoiden päivittäisharjoittelua, auttaa urheilun ja koulutuksen yhdistämisessä, kehittää harjoitteluolosuhteita sekä tuo valmennuksen asiantuntijapalvelut urheilijoiden ja valmentajien arkeen. Urheassa on mukana lähes 3 500 yli 12 vuotiasta urheilijaa, joista yli 100 on Olympia- ja Paralympiakomitean tukiurheilijoita. Verkostoon kuuluu yli 20 lajiliittoa, 8 korkeakoulua, yli 10 toisen asteen oppilaitosta ja yli 20 perusasteen oppilaitosta. Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit ovat tärkeä osa Urheaa.