Haukilahden lukio järjesti hienon seminaarin

23.5.2014

Haukilahden lukio palkitsi ansioituneet valmentajat Anneli Laine-Näätäsen ja Mika Marttilan
Haukilahden lukio palkitsi ansioituneet valmentajat Anneli Laine-Näätäsen ja Mika Marttilan
urheilijapaneeli Henri Aalto, Marianne Vikkula Mika Ilvonen ja Tapio Anttila
urheilijapaneeli Henri Aalto, Marianne Vikkula Mika Ilvonen ja Tapio Anttila
Urheiluvalmennuksen koordinaattori Heikki Taskinen (puvussa keskellä) varsin tyytyväisenä, eikä syyttä!
Urheiluvalmennuksen koordinaattori Heikki Taskinen (puvussa keskellä) varsin tyytyväisenä, eikä syyttä!

Haukilahden lukion Urheiluvalmennuksen ja opiskelun yhdistämistä 20 vuotta juhlaseminaari kokosi 15.5.2014 laajan joukon Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian toimijoita ja Espoon päättäjiä yhteiseen iltapäivään.

Haukilahden lukion rehtori Pekka Piri toivotti kaikki tervetulleiksi seminaariin ja kertoi mainion esimerkin Amsterdamin Ajaxin tavasta huolehtia huipulle pyrkivien jalkapalloilijoiden kokonaisvaltaisesta kehittymisestä. Espoon sivistystoimen johtaja Sampo Suihko painotti opiskelun ja urheilun yhdistämisen tärkeyttä. Hänen mukaansa opetus on valtaisassa muutoksessa ja kouluhan on vain välivaihe oppimisessa kohti aikuisuutta.

Espoon Bluesin valmennuspäällikkö Mika Marttila piti vahvan puheenvuoron espoolaisen jääkiekon määrätietoisesta kehittymisestä. Siinä kehitysprosessissa on vahvasti ollut mukana Haukilahden lukion aamuharjoitukset yhdessä Espoon Bluesin kanssa, joita Mika on ollut pitämässä alusta lähtien.

Urheilijapaneeli, jossa olivat Marianne Vikkula (joukkuevoimistelu), Tapio Anttila (golf), Henri Aalto (jalkapallo) ja Mika Ilvonen (jääkiekko) oli todella hyvä. Urheilijoiden mielenkiintoiset tarinat herättivät paljon kysymyksiä ja ajatuksia.

Seminaariin kuului Olarin voimistelijoiden hieno joukkuevoimisteluesitys ja taekwondoka Jenna Partasen vauhdikas lajiesittely yhdessä Laura Nipulin kanssa.

Esitysten jälkeen seminaari jatkui Espoon kaupungin puheenvuoroilla. Liikuntajohtaja Martti Merra painotti kaupungin roolia olosuhteiden mahdollistajana. Perusopetuslinjan ja lukiolinjan päälliköt Ilpo Salonen ja Tapio Erma näkivät urheilun ja opiskelun vahvemman merkityksen tulevaisuudessa varsin valoisana espoolaisen nuoren koulupolussa.

Suomen Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman valmennuspäällikkö Asko Härkönen toivoi erityisesti, että Espoon yläkoulut ottaisivat vahvemmin urheiluvalmennuksen osaksi nuoren koulupäivän arkea. Suomen on satsattava paljon enemmän yläkouluikäisten valmennukseen, jotta II asteelle nousee uusia urheilijoita entistä monipuolisemmilla pohjilla.

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian toiminnanjohtaja kannusti intensiivisessä puheenvuorossaan kaikkia toimijoita tekemään joka päivä hieman enemmän ja paremmin, jotta saisimme valmennuksen laadun ja olosuhteet huippu-urheilun vaatimalle tasolle. Hän tähdensi, että ”Parempi arki tuo paremman tuloksen”.

Iso kiitos seminaarin järjestämisestä kuuluu Haukilahden lukion liikunnanopettajalle ja urheiluvalmennuksen koordinaattorille Heikki Taskiselle.