HBA-Märskyn pojat ja Hongan tytöt isännöivät viikonloppuna EYBL-turnauksia

13.11.2013

Oskar Michelsenin (vas.) ja Aino Rauhansalon (oik.) edustamat HBA-Märsky ja Tapiolan Honka isännöivät kovatasoisia nuorten EYBL-turnauksia tulevana viikonloppuna. Kuva: Tytti Nuoramo.
Oskar Michelsenin (vas.) ja Aino Rauhansalon (oik.) edustamat HBA-Märsky ja Tapiolan Honka isännöivät kovatasoisia nuorten EYBL-turnauksia tulevana viikonloppuna. Kuva: Tytti Nuoramo.

Koripallon hieno kansainvälisten otteluiden värittämä syksy saa jatkoa junioritasolla tulevana viikonloppuna (15.-17.11.), kun Helsingissä ja Espoossa pelataan Euroopan Nuorten Koripalloliigan EYBL:in otteluita poikien ja tyttöjen turnauksissa.

Helsinki Basketball Academyn alaisuuteen kuuluva HBA-Märsky pelaa kauden toisen Euroopan Nuorten Koripalloliigan EYBL:in turnauksen kotikentällään Mäkelänrinteen Uintikeskuksen liikuntahallissa. Tapiolan Hongan 1999-syntyneet tytöt ovat puolestaan turnausemäntinä tulevana viikonloppuna oman ikäluokkansa EYBL-turnauksessa Honkahallissa, Tapiolassa.

 

Koripallon kansainvälistyminen ulottuu yhä enemmän myös nuoriin ikäluokkiin, joka vahvistaa koripallon mainiota menestystarinaa Suomessa. Mäkelänrinteen lukion apulaisrehtori Simo Tarvonen iloitseekin suomalaisen koripallohuuman ulottumisesta myös koulumaailmaan.

 

- Upeaa että saamme isännöidä näin tasokasta turnausta. Kovat kansainväliset pelit kotiyleisön edessä tarjoavat hienon kokemuksen pelaajillemme. Turnaus on koko koulun juttu ja se tuo Märskylle tärkeän kansainvälisyyden koulun omiin tiloihin, kertoo Simo Tarvonen.

 

HBA-Märskyn joukkue osallistuu alle 20-vuotiaiden poikien sarjaan ja vastustajat kovaa luokkaa. Mukana ovat Märskyn lisäksi ruotsalaisjoukkue Alvik, venäläiset Spartak ja Samara, latvialaiset Riga, Liepaja ja Ventspils sekä virolainen Tallinnan Kalev. Viikonloppuna Mäkelänrinteellä riittääkin vilskettä, sillä koko turnauksessa pelataan yhteensä 20 ottelua kolmen päivän aikana.

 

Saman verran (20 ottelua) on luvassa vilinää Espoossa. Hongan vieraana alle 15-vuotiaiden turnauksessa on kuusi venäläisjoukkuetta, jotka matkaavat Suomeen Moskovasta ja Pietarista sekä ruotsalainen Södertälje (SBBK).

 

HBA-Märskyn ottelut Mäkelänrinteessä

 

  • pe 15.11. klo 12.00 HBA-Märsky - BS Riga/DSN (LAT)
  • pe 15.11. klo 18.00 Liepaja (LAT) - HBA-Märsky
  • la 16.11. klo 12.00 HBA-Märsky - Ventspils (LAT)
  • la 16.11. klo 18.00 Samara (RUS) - HBA-Märsky
  • su 17.11. klo 13.30 HBA-Märsky - Tallinnan Kalev (EST)

 

Turnauksen koko otteluohjelma sekä otteluiden live-seuranta löytyvät osoitteesta http://www.eybl.lv/new/b_juniors_scheduler.php.

 

Honka-99:n ottelut Honkahallissa

 

  • pe 15.11. klo 10.00 Honka – Timirazevskaja (RUS)
  • pe 15.11. klo 17.00 BC Sparta&K (RUS) – Honka
  • la 16.11. klo 10.30 BC Trinta (RUS) – Honka
  • la 16.11. klo 17.00 Honka – A.Gomelski Olympic (RUS)
  • su 17.11. klo 11.00 Honka – Olimp Pietari (RUS)

 

Turnauksen koko otteluohjelma sekä otteluiden live-seuranta löytyvät osoitteesta http://www.eybl.lv/new/g_u15_d1_scheduler.php.