HBA-Märskyn joukkueet matkaavat viikonlopuksi EYBL-turnaukseen Riikaan

21.11.2012

Helsinki Basketball Academyn alaisuuteen kuuluva HBA-Märskyn tyttö- ja poikajoukkueet suunnistavat torstaina Latviaan, jossa ne molemmat pelaavat Euroopan Nuorten Koripalloliigan EYBL-turnauksessa perjantain ja sunnuntain välisenä aikana. Riikassa järjestettävä turnaus on toinen vuoden kolmesta turnauksesta. Tyttöjen joukkueella otteluita on luvassa neljä ja pojilla viisi kappaletta.

HBA-Märskyn poikien päävalmentaja Anton Mirolybov odottaa tulevaa Riikan turnausta luottavaisena.

- Mukava on taas päästä pelaamaan kansainvälisiä otteluita. Ensimmäinen turnaus meni hyvin ja nyt kun olemme pelanneet jo yhdeksän ottelua yhdessä miesten I-divisioonassa, niin pelituntuma on varmasti parempi kuin kauden alussa, pohtii Mirolybov.

HBA-Märskyn pojat osallistuvat alle 20-vuotiaiden sarjaan, joten kovia otteluita on luvassa A-juniori-ikäiselle joukkueelle. Sarjajärjestelmän mukaisesti nyt vastassa olevat joukkueet ovat vastustajina uusia. Tällä kertaa vastaan asettuu kaksi isäntämaan joukkuetta Valmiera ja BS Vef Riikasta, Spartak Venäjältä, Tsmoki/Minsk Valko-Venäjältä sekä BC Sport Mania Kaunasista, Liettuasta. Turnauksen alla Mirolybov muistuttaa HBA:n tavoitteista pelaaj ien kehittämisestä kohti kansainvälistä huippua.

- Tavoiteasetannassa ei mikään ole muuttunut ensimmäisen turnauksen jälkeen, vaan lähdemme turnaukseen oppimaan kansainvälisten pelien kovuutta ja intensiteettiä. Tämä on meidän nuorten lahjakkuuksiemme kannalta erinomainen paikka päästä oppimaan ja mittaamaan sitä, missä menemme muiden maiden huippuihin verrattuna, toteaa Mirolybov.

Tyttöjen päävalmentaja Mirka Dettmann on Mirolybovin kanssa samoilla linjoilla.

- Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus jatkaa tiiviin maajoukkuekesän jälkeen kansainvälisiä otteluita sekä hyötyä niiden korkeasta intensiteetistä ja fyysisyydestä. Erittäin hieno asia suomalaiselle koripalloilulle, että meillä on mahdollisuus olla tällaisessa toiminnassa mukana, summaa Dettmann turnauksen hyödyn joukkueensa pelaajille.

HBA-Märskyn tytöt pelaavat alle 18-vuotiaiden sarjassa ja saa vastaansa liettualaiset Kaunasin ja Klaipedan, puolalaisen Muks Unia Basketin sekä ruotsalaisen Luulajan joukkueen.

HBA-Märskyn joukkueet Riikan EYBL-turnauksessa:

Pojat:

Fiifi Aidoo, Joonas Tahvanainen, Joni Herrala, Julius Rajala, Mika Nuolivirta, Oskar Michelsen, Henri Ventoniemi, Samuli Nieminen, Henri Niemistö sekä Thomas van Santen. Joukkuetta valmentaa Anton Mirolybov apunaan Henrik Pulkkinen.

Tytöt:

Armi Anttila, Jasmin Dolivo, Elina Koskimies, Jessica Kouassivi-Benissan, Olivia Moskari, Gloria Mulumba, Petra Noponen, Jenni Rantanen, Ninni Salmi, Eviananna Sipilä ja Anniina Äijänen. Joukkuetta valmentaa Mirka Dettmann apunaan Panu Pedersen.

Joukkueenjohtajina toimivat Ari Ventoniemi, Vesa Vihervä ja Simo Tarvonen.

Helsinki Basketball Academy (HBA) on Suomen Koripalloliiton ja pääkaupunkiseudun urheiluoppilaitosten kanssa yhteistyössä kehittämä ohjelma, jossa pääkaupunkiseudun 13–19-vuotiaille potentiaalisille tulevaisuuden sekä tämän hetken nuorisomaajoukkuepelaajille tarjotaan mahdollisuus ympärivuotiseen, maajoukkuetasoiseen ammattivalmennukseen omassa kouluympäristössä.