Christina Forssell julkaisi kirjan HUIPULLE! Henkinen valmentautuminen urheilussa

17.10.2012

Christina esittelee kirjan julkistustilaisuudessa urheilijan henkistä pyörää.
Christina esittelee kirjan julkistustilaisuudessa urheilijan henkistä pyörää.

Kun urheilija lähestyy lajinsa huippua, tasoerot muihin pienenevät. Tällöin henkisistä vahvuuksista tulee ratkaisevia. Jalkapalloilija Christina Forssellin kirja kertoo, miten yhdistää henkinen valmentautuminen tekniseen, fyysiseen ja taktiseen harjoitteluun.

Urheilija kohtaa lajissaan paljon henkisiä haasteita. Miten vahvistaa itseluottamusta? Mitä tehdä, jos motivaatio on hukassa? Entä kuinka asettaa juuri itselle sopivia, eteenpäin vieviä tavoitteita? Henkisten vahvuuksien kokonaisvaltainen kehittäminen vaatii itsetuntemusta ja omien ajattelutapojen työstämistä. Kun henkinen perusta on kunnossa, voimavaroja vapautuu myös taitojen ja tekniikan harjoittamiseen.

Näihin asioihin jalkapalloilija, coach Christina Forssell keskittyy uutuuskirjassaan Huipulle! Henkinen valmentautuminen urheilussa. Kirjaa varten on haastateltu useita kansainvälisestikin me­nes­tyneitä yksilö- ja joukkuelajien huippu-ur­hei­lijoita, kuten Aki Riihilahtea, Hanna-Maria Seppälää ja Tanja Poutiaista, ja se sisältää runsaasti harjoituksia ja käytännön esimerkkejä. Huipulle! Henkinen valmentautuminen urheilussa soveltuu erityisesti huippu- ja kilpaurheilijoil­le ja sellaisiksi tähtääville. Se on tärkeä opas myös valmentajille. Kirja tarjoaa lisäksi työkaluja itsensä kehittämisestä kiinnostuneille sekä tuoreen näkökulman työelämän huippu-urheilijoille, joilla on tarve ja halu kukoistaa omassa työssään ja elämässään.
 
Lisätietoja
Kustannustoimittaja Kaisa Ranta