Next Generation -seminaari Helsingissä 23.5.

6.5.2011

Seminaarissa Tuuha, Holopainen, Kojonkoski, Hanin, Happonen, Lehtola, Karjalainen: Aiheena lajitaitavuuden kehittäminen

Sonera Next Generationin neliosainen seminaarisarja huipentuu Helsingissä järjestettävään taitoseminaariin, jonka lavalla nähdään ainutlaatuinen ryhmä huippuosaajia. Next Generationin kolme ensimmäistä seminaaria eri puolilla Suomea ovat koonneet yhteen jo noin 600 urheiluaktiivia yli 30 eri lajista. Taitoseminaarin tavoitteena on aiempien tapahtumien tapaan jatkaa vilkasta keskustelua, tuoda yleisön nähtäviksi harvinaislaatuisia harjoitusdemoja ja luoda aktiivinen yhteys eri lajien edustajien välille.

Next Generation -seminaarin päätöstapahtumassa pohditaan erityisesti lajitaitavuuden kehittämistä ja taidon valmentamisen problematiikkaa. Aiempien seminaarien teemoina ovat olleet kestävyys (Helsinki), heitto- ja lyöntilajit (Tanhuvaara) ja nopeus (Turku). Taitoseminaari päättää kiertueen, jonka aikana suomalainen urheiluväki on heittäytynyt ainutlaatuiseen, kokemuksia ja ajatuksia jakavaan keskusteluun.

Suomalaisessa huippu-urheilussa hallitaan usein fyysinen valmentaminen, mutta lajitaitavuuden kehittämistä pidetään haastavana. Millaisin menetelmin huippuvalmentajamme kehittävät lajitaitoa, miten voima ja muut ominaisuudet valjastetaan parhaiten tukemaan tekniikkaa, missä iässä mitäkin täytyy oppia ja miten taidon valmentaminen yhdistetään muuhun harjoitteluun?

Kutsumme Teidät mukaan taitolajeja yhdistävään seminaariin, jonka lavalla kohtaavat ammattilaiset jalkapallosta ja telinevoimistelusta mäkihyppyyn ja yleisurheiluun. Seminaari on osallistujille ilmainen.

Aika: maanantai 23.5.2011, klo 16.00–19.15

Paikka: Töölön kisahalli, Paavo Nurmen kuja 1 D, Helsinki

Ilmoittautumiset: pyydämme ystävällisesti ilmoittautumaan osoitteessa https://sonera.etapahtuma.fi/ palvelutunnuksella "taito"

Tietojaan ja taitojaan seminaarissa jakavat mäkihyppyvalmentaja Mika Kojonkoski, telinevoimisteluvalmentaja Timo Holopainen, jalkapallovalmentaja ja -kirjailija Erkka V. Lehtola sekä urheilupsykologian huippuasiantuntija Juri Hanin. Emeritusprofessori Hanin on maailmankuulu psyykkinen valmentaja, joka on siivittänyt monen suomalaisurheilijan tietä huipulle.

Haastatteluosioissa, harjoitteiden esittelyssä ja lopun paneelikeskustelussa ovat mukana myös Next Generation -tiimin telinevoimistelija Tomi Tuuha, mäkihyppääjä Janne Happonen ja moukarinheittäjä Olli-Pekka Karjalainen.

Tervetuloa mukaan!

 

Sonera Next Generation ja Helsingin kaupungin liikuntavirasto

Kutsun tarkempi aikataulu pdf-liitteenä!

Liitteet