Vuoden taustavoima -Unolla palkittu Simo Tarvonen: ”Urheilu on aina ollut voimavara, joka on auttanut elämässä eteenpäin”

8.3.2021


Simo Tarvonen on ehtinyt olla monessa mukana. Rakkaus urheiluun on ohjannut häntä elämänvaiheesta ja tilanteesta toiseen. Tarvonen on kulkenut Kotkasta pitkän matkan urheilun parissa: ammattiurheilijana, opiskelijana ja työuralla.

Elämä oli liikunnallisesti aktiivista 70-luvun Kotkassa. Lapset liikkuivat ja kasvoivat pihapelien parissa. Myös penkkiurheilu oli tärkeää ja monessa perheessä yhteinen harrastus. Simo Tarvonen muistaa hyvin ensimmäiset urheiluun liittyvät tähtihetkensä.

– Ensimmäisiä mielikuvia oli, kun katsottiin koko perheen voimin Lasse Virenin kymppitonnin juoksua Münchenissä. Sitten tuli se kuuluisa kaatuminen ja muistan, että 7-vuotiaana poikana olin aivan hermostunut, kun Viren jäi taktisesti sinne pitkän juoksijaletkan loppuun. Sanoin, että nyt kun joku nykäisee, se ei saa enää kiinni. Muistan myös, kun naapureiden kanssa katsottiin Montrealin kisoja vuonna 76. Naapurin mies oli englantilainen ja kun Lasse Viren löi Brendan Fosterin, poistui naapuri allapäin kotiin ja meidän äiti meni keittämään mitalikahvit, naurahtaa Tarvonen.

Lue koko juttu Olympiakomitean sivuilta tästä