Urhea-säätiö käynnistää keräyksen tukemaan urheilijoiden kuntoutusta

14.11.2020


Urheilijalle on loukkaantumisen jälkeen tärkeää saada nopeasti käyntiin kuntouttaminen osaavan fysioterapeutin johdolla. Urhea-säätiö käynnistää keräyksen, jonka tavoitteena on saada urheilijoiden käyttöön painoa keventävä juoksumatto.

Painokevennetyllä matolla (Alter G) urheilija voi aloittaa kuntouksen vamman tai leikkauksen jälkeen aiempaa huomattavasti nopeammin. Painovoiman säätämisen avulla on mahdollista seistä, kävellä ja juosta, vaikka keho ei vielä kestäisi muuten kehon painoa ja kuormaa. Samalla voidaan ylläpitää tai kehittää hengitys- ja verenkiertoelimistöä sekä lihasvoimaa. Alter G-laitetta voidaan myös hyödyntää kampukselle rakentuvassa hypoxia-harjoitteluhuoneessa, jossa urheilijat voivat harjoitella korkeassa ilmanalassa. Vastaavaa kuntoutuslaitetta ei ole vielä laajasti suomalaisten urheilijoiden käytössä. 

Pienkeräyksen järjestäjä on Urhea-säätiö, joka ylläpitää Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemiaa Urheaa. Keräys päättyy 24.1.2021. Urhea-säätiö tuottaa urheilijoilleen mm. fysioterapeutti-, urheilulääkäri-, urheilupsykologi- ja ravitsemusasiantuntijan palveluita. Urhean piirissä on 5 200 nuorta urheilijaa 80 eri lajista. 

Keräysvaroin hankittu kuntoutuslaite tulee osaksi Mäkelänrinteen lukion ja Uintikeskuksen alueelle nousevan Urhea-kampuksen palveluita. Rakenteilla oleva ja kesällä 2021 valmistuva kansainvälisen tason huippu-urheilun keskus tulee tarjoamaan urheilijoille tilat urheiluun, opiskeluun, asumiseen, ruokailuun ja terveydenhoitoon. 

Lahjoittamaan pääsee osoitteesta https://www.tukijoukot.org/179/urhea-pienkerays20

Lisätietoja: Simo Tarvonen p. 050 583 6513, simo.tarvonen@urhea.fi