Tiedote 27.5. URHEA-KAMPUKSEN RAKENTAMINEN EDISTYY AIKATAULUSSA

27.5.2020

Kuva: Toukokuun puolessa välissä otetussa kuvassa Urhea-halli on jo alkanut rakentua yli 12 m syvään monttuun. Mäkelänrinteen lukion laajennus ja opiskelevien urheilijoiden asuinkerrostalo sijaitsevat urheiluhallin välittömässä läheisyydessä. Kuva Jyrki Paajanen.
Kuva: Toukokuun puolessa välissä otetussa kuvassa Urhea-halli on jo alkanut rakentua yli 12 m syvään monttuun. Mäkelänrinteen lukion laajennus ja opiskelevien urheilijoiden asuinkerrostalo sijaitsevat urheiluhallin välittömässä läheisyydessä. Kuva Jyrki Paajanen.

Helsingin Vallilaan nousevan urheilun ja opiskelun kampuksen rakentaminen on edennyt suunnitellussa aikataulussa. Niin sanottu Urhea-kampus nousee Mäkelänrinteen lukion ja Uintikeskuksen yhteyteen Mäkelänkadun varteen. Nykyisen urheilulukion, Mäkelänrinteen Uintikeskuksen ja Käpylän jalkapallokenttien kokonaisuus täydentyy monilajisella urheiluhallilla, lukion laajennuksella ja opiskeleville urheilijoille suunnitellulla asuinkerrostalolla.

Viime kesänä kolmessa vaiheessa käynnistynyt rakentaminen on edennyt syksyn ja talven laajamittaisten maanrakennustöiden jälkeen rakennusten runkovaiheen pystytykseen. Kaikkiaan kokonaisuuden rakentaminen on edennyt aikataulussaan.

Urhea-halliin kansainvälisen tason harjoittelupaikat

Urhea-halli on yli 14 000 m2 monilajinen urheiluhalli, johon tulee kansainvälisen tason harjoittelupaikat yleisurheilulle, voimistelulajeille, koripallolle, judolle ja painille. Lisäksi halliin tulee laajat voima- ja yleisharjoittelutilat, fysioterapia- ja kuntoutuskeskus sekä lääkäri- ja testausasema. Tilojen suunnitteluun ovat osallistuneet eri lajien huippu-urheilijat ja valmentajat.

- ”Urhea-hallin rakentaminen on edennyt aikataulun mukaan. Korona-pandemian vaikutukset ovat tähän mennessä olleet vähäiset työmaan toimintaan ja urakoitsijat ovat tehneet toimenpiteitä mahdollisten vaikutusten rajaamiseksi. Tilaaja on varautunut tilanteeseen tekemällä eri skenaarioita Korona-pandemian etenemisen vaikutuksista työmaahan. Suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden hyvällä yhteistyöllä on löydetty kustannustehokkaat ratkaisut”, rakennuttajakonsultti Stig Helminen Indepro Oy:ltä kertoo rakentamisen edistymisestä.

Asuinkerrostalo tarjoaa kodin 176 urheilijalle

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö Hoas rakennuttaa kampukselle nousevan asuinkerrostalon, jonka suunnittelussa on huomioitu urheilijoiden erityistarpeet. Erityisesti on painotettu yhteisöllisyyttä. Yhteiskeittiöissä voi vaikkapa harjoitella terveellisen ruoan valmistusta ravintovalmentajan johdolla. Sijainti urheilutilojen ja koulun välittömässä läheisyydessä sekä Kumpulanlaakson kauniit maisemat tekevät kohteen erityisen houkuttelevaksi.

- ”Hoasin asuinrakennuksen pienet asunnot ovat isojen ikkunoiden ansiosta todella valoisat ja asukkaiden yhteistiloista avautuu huikeat näkymät Vallilanlaaksoon. Olen todella innoissani tästä todella upeasta kohteesta”, kertoo asuinkerrostalon rakennuttamisesta vastaava hankepäällikkö Anneli Keränen Hoasilta.

Lukion laajennus tuo lisää opiskelutiloja ja upean ravintolan

Mäkelänrinteen lukion laajennus ja peruskorjaus tuovat koululle lisää opetustiloja sekä upean ravintolan valmistuskeittiöineen. Yhteinen sisääntuloaula yhdistää koulurakennuksen, urheiluhallin ja asuinkerrostalon. Laajennuksen myötä Mäkelänrinteen lukion opiskelijamäärä kasvaa nykyisestä reilusta 800 lähelle tuhatta opiskelijaa. Märsky on Suomen suurin urheilulukio ja yksi suurimmista lukioista Helsingissä.

- ”Koulun laajennusosan betonirunko on kuluneen kevään aikana noussut vesikattokorkeuteen ja näin hallintotilojen ja laajennuksen sisäpuolinen rakentaminen on päässyt käyntiin. Vanhan luokkasiiven julkisivut on purettu ja työmaa valmistelee uusien ulkoseinien ja ikkunoiden asennusta. Osa vanhasta koulurakennuksesta valmistuu jo syyslukukauden alkuun, jolloin ensimmäiset oppilaat pääsevät palaamaan väistötiloista takaisin Märskyyn. Tavoitteeksi on asetettu, että koulu on sisätiloiltaan kokonaisuudessaan valmis ja käyttöönotettavissa hiihtoloman jälkeen helmikuussa 2021”, summaa Mäkelänrinteen lukion laajennusta ja perusparannusta johtava projektijohtaja Marjut Laurila Helsingin kaupungilta.

Urhea-kampuksen on määrä valmistua kokonaisuudessaan kesällä 2021 niin, että elokuussa 2021 kampuksen toiminnot ovat täydessä vauhdissa uusissa tiloissa.

Lisätietoja

- Simo Tarvonen, toimitusjohtaja Urhea-halli Oy puh. 050-583 6513

- Stig Helminen, rakennuttajakonsultti Indepro Oy puh. 045-125 32 80

- Anneli Keränen, hankepäällikkö Anneli Keränen Hoas puh. 040-195 8339

- Marjut Laurila, projektinjohtaja Helsingin kaupunki puh. 050-370 6391