Poikkeustilanne haastaa urheilijan monin tavoin – urheilupsykologi neuvoo: vapautuva aika kannattaa käyttää itsetuntemuksen lisäämiseen ja läsnäolon harjoitteluun

7.4.2020


Urheilupaikat ovat suljettuina, kisoja on peruttu tai siirretty yksi toisensa jälkeen – elämme tilanteessa, joka muuttaa urheilijan arkea monin tavoin. Mitä tehdä, kun kaikki on tehty kauden päätavoitetta ajatellen ja se tipahtaakin alta pois?

Olympiakomitean urheilupsykologi Hannaleena Ronkaisen puhelin on soinut ahkerasti viime päivinä. Uusi tilanne on urheilijoille kriisi ja monella tapaa haasteellinen.

– Alku oli hiljainen, eikä erillisiä korona-yhteydenottoja juuri tullut. Viime päivinä niitä on alkanut tulla enenevässä määrin. Urheilijoilla on nyt tarve keskustella ja jäsennellä asioita. Tämä on hyvä asia ja kannustan urheilijoita olemaan yhteydessä psyykkisen valmennuksen asiantuntijoihinsa. Monilla on ollut lataus korkealla esimerkiksi Tokion olympialaisia ajatellen ja nyt täytyy sopeutua ja uudelleenfokusoitua koko tilanteeseen. Kilpailulliset tavoitteet ovat nyt epäselviä, mutta katse on tärkeä pitää edessäpäin. Uudet mahdollisuudet odottavat, kommentoi Ronkainen.

Lue koko uutinen tästä