Outi Aarresola päätoimisten päivässä: ”Seuran kapasiteettia tulee tarkastella suhteessa seuran tavoitteeseen.”

8.1.2020

Näin vuoden alussa, kun lähtee kehittämään omaa toimintaa, niin kannattaa tutustua KIHU:n tutkijan Outi Aarresolan esitykseen. Erinomaisia ideoita seuran kehittämisen lisäksi esim. oman valmennuksen kehittämiseen.

Päätoimisten päivässä iltapäivän puheenvuorona kuultiin urheilun yhteiskuntatieteiden erikoistutkija Outi Aarresolaa Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHUsta. Aarresola kertoi seuratoiminnan näkymistä tutkimuksen valossa. Tarkemmin keskityttiin seuran kapasiteettiin.

– Kapasiteetin tarkastelu auttaa ymmärtämään, onko seuralla edellytykset toteuttaa ja tavoitella haluamiaan asioita. Tutkimuksen mukaan kapasiteettia pitäisikin tarkastella aina suhteessa seuran tavoitteisiin.

Urheiluseuran kapasiteetilla Aarresola tarkoittaa organisaation kykyä tai potentiaalia hyödyntää erilaisia avuja ja resursseja tavoitteidensa saavuttamiseksi. Käsite tulee johtamistutkimuksista, ja siitä on tehty monia tutkimuksia urheiluseuran viitekehyksessä. Kapasiteetin osatekijöitä ovat henkilöresurssit, talous, infrastruktuuri, suunnittelu ja kehittäminen sekä ulkoiset suhteet ja verkostot.

Lue lisää tästä