Päätoiminen ravitsemusasiantuntija ja psyykkisen valmennuksen asiantuntija Urheaan

14.12.2019

Tiedote 14.12.2019

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian Urhean taustalla toimiva Urhea-säätiö on valinnut ETM Laura Mannerin päätoimiseksi ravitsemusasiantuntijaksi ja PsM Tatja Holmin päätoimiseksi psyykkisen valmennuksen asiantuntijaksi. Ravitsemusasiantuntija Laura Manner palkataan yhteistyössä Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön kanssa. Hänen työnsä tulee vahvistamaan urheiluravitsemuksen kehittymistä Helsingin olympiavalmennuskeskuksessa ja valtakunnallisessa urheiluakatemiaverkostossa tärkeänä osana Huippu-urheiluyksikön asiantuntijatiimiä.

- ”Tämä on ollut tavoitteenani ja toiveenani jo pitkään. Nyt kun pääsen tekemään ravitsemusvalmennusta täysipäiväisesti työn vaikuttavuus ja tuloksekkuus parantuu varmasti paljon”, iloitsee Laura Manner uudesta pestistään.

Myös psyykkisen valmennuksen asiantuntijan Tatja Holmin työ tulee kohdentumaan urheiluakatemiatyön lisäksi rakentuvaan olympiavalmennuskeskukseen osana Huippu-urheiluyksikön asiantuntijatiimiä.

- ”Olen tosi innoissani, että pääsen entistä enemmän kehittämään Urheaa ja siihen rakentuvaa olympiavalmennuskeskusta innostavassa ja osaavassa tiimissä. Kaikkiaan tämä on tosi hyvä askel myös psyykkiselle valmennukselle osana urheilijoiden valmennusta.”, kiteyttää Tatja Holm uudesta työstään.

- ”Olympiavalmennuskeskuksen rekrytointi on tärkeä toimenpide urheiluravitsemuksen ja psyykkisen valmennuksen asiantuntijatoiminnan kehittämisessä. Haluamme kehittää huippu-urheilun osaamista yhteistyössä olympiavalmennuskeskuksen ja huippu-urheiluyksikön kesken niin, että moniammatillinen asiantuntijatoiminta on entistä vahvemmin integroituneena päivittäiseen valmennukseen valmentajajohtoisesti. Valmennusprosessin tukeminen ja valmennusosaamisen lisääminen ovat keskiössä”, sanoo Olympiakomitean ylilääkäri Maarit Valtonen

- ”Psyykkinen valmennus tähtää menestystä tukevaan toimintakulttuurin vahvistumiseen. Tulemme tekemään tiivistä yhteistyötä Helsingin ja Vuokatin olympiavalmennuskeskusten psyykkisen valmennuksen asiantuntijoiden kanssa samoin kuin muiden urheiluakatemia-asiantuntijoiden kanssa. Edessä on mahtavia mahdollisuuksia ja odotan innolla yhteistyötä”, sanoo Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön vastuupsykologi Hannaleena Ronkainen.

Ravitsemusasiantuntijan ja psyykkisen valmennuksen asiantuntijan palkkaaminen ovat osa kehitysprosessia, jossa vahvistetaan Urhean asiantuntijapalveluiden kokonaisuutta. Urhea-säätiö sai kuluvan vuoden alussa yksityisen terveydenhuollon järjestämisluvan ja on vuoden aikana systemaattisesti rakentanut urheilijoiden terveydenhuollon keskittymää. Fysioterapeutti Vesa Kuparisen johtamassa fysioterapian ja lihashuollon tiimissä on jo useita lihashuollon ammattilaisia.

- ”Urheassa on yli kahdenkymmenen lajin valmennuskeskittymä. Urheilijoilla ja valmentajilla on suuri tarve eri alojen asiantuntijoiden apuun. Nykypäivän valmennus on tiimityötä, jossa valmentaja johtaa eri alojen ammattilaisten tiimiä. Siksi olen iloinen, että saimme rekrytoitua kovan luokan osaajat niin ravitsemusvalmennukseen kuin psyykkiseen valmennukseenkin”, summaa Urhean toiminnanjohtaja Simo Tarvonen.

 

Lisätietoja

Laura Manner 040-865 9150 laura.manner@urhea.fi

Tatja Holm 050-412 6432 tatja.holm@urhea.fi

Simo Tarvonen 050-583 6513 simo.tarvonen@urhea.fi

Maarit Valtonen 050-590 0268 maarit.valtonen@olympiakomitea.fi

Hannaleena Ronkainen 040-758 3722 hannaleena.ronkainen@olympiakomitea.fi

Urhea on Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia, johon kuuluu noin 5200 urheilijaa yläkouluikäisistä urheilijoista aina olympiaurheilijoihin saakka. Urhea on yhteistyöverkosto, joka tukee urheilijoiden päivittäisharjoittelua, auttaa urheilun ja koulutuksen yhdistämisessä sekä tuo valmennuksen asiantuntijapalvelut urheilijoiden ja valmentajien arkeen. Urhean toiminta on tarkoitettu nuorille huipulle tähtääville tai jo kansainvälisellä huipulla oleville urheilijoille.

Helsingin olympiavalmennuskeskusta kehitetään yhdessä keskeisten lajien, Helsingin kaupungin ja Suomen Olympiakomitean kanssa. Olympiavalmennuskeskuksen toiminnan tarkoituksena on auttaa suomalaisia urheilijoita nousemaan maailman huipulle. Samalla se kokoaa yhteen eri alojen huippuosaamista, josta hyötyvät kaikenikäiset urheilijat. Olympiavalmennuskeskuksen tavoitteena on aloittaa toimintansa vuonna 2020.