Huomio Sinä urheilusta innostunut kuudesluokkalainen. Haku Urhea-verkoston yläkouluihin lähestyy.

9.12.2019Haku Pääakaupunkiseudun urheiluakatemian yläkouluihin lähestyy. Urhean verkostossa on laaja joukko kouluja, joissa voi yhdistää tavoitteellisen urheiluharrastuksen ja koulunkäynnin.

 

Tarkemmat tiedot kouluista sekä hakuohjeet löydät Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian verkkosivuilta ja koulujen kotisivuilta.

Painotetun opetuksen haku on käynnissä Helsingissä 2.12.2019-15.1 2020  ja Espoossa  8.1-16-1.2020.

Vantaalla haku Urhean yläkoulutoimintaan tapahtuu 14.1.-15.2.2019

 

Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla koulujen oppilaat saavat kouluviikon aikana normaalin liikunnanopetuksen lisäksi urheilijoille suunnatun Kasva Urheilijaksi-liikunnan valinnaisaineen.

Verkostokouluissa koulupäivän yhteyteen on mahdollistettu harjoittelua seuraavasti:

  • Tiistaiaamuisin kouluissa on harjoitusaukko, jolloin Urhea yhteistyössä seurojen ja kaupunkien kanssa mahdollistaa fysiikka tai lajiharjoittelua.
  • Kaikissa kolmessa kaupungissa koulu loppuu keskiviikkoisin noin klo 14 (viim. 14:30) ja oppilaalla on mahdollisuus osallistua omien seurojen tai Urhean koordinoimiin fysiikkaharjoituksiin (Vantaalla myös lajiharjoitteluun)
  • Joissakin kouluissa harjoittelua voidaan toteuttaa myös muina päivinä. Katso tarkemmat tiedot koulujen sivuilla.

Urhean verkostokouluja on tällä hetkellä 48 ja urheilevia oppilaita kouluissa on yli 2500. Ensi lukuvuonna mukaan tulee jälleen uusia kouluja ja toiminta laajenee entisestään. Mukaan tulevat ainakin Kasavuoren koulu Kauniaisista ja Oulunkylän yhteiskoulu. Myös kehyskunnista on tulossa mukaan lisää kouluja.

https://www.urhea.fi/opiskelu/perusaste/

Lisätiedot,

Jari Savolainen, kehittämispäällikkö, yläkoulut

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia

 0405307679, jari.savolainen@urhea.fi