Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Urheassa seurataan mielenkiinnolla Huippu-urheilun muutostyöryhmän työtä uuden toimintakulttuurin löytämiseksi suomalaiseen urheiluun. Uusi toimintakulttuuri voi tarkoittaa mm. eri toimijoiden yhteistyön tehostamista, yhteisten tavoitteiden asettamista ja toteuttamista. Urhea odottaa työltä hyvää tulosta ja haluaa tukea muutosryhmää.
Suomen aikuisväestöstä 77 prosenttia pitää Suomen kansainvälistä urheilumenestystä tärkeänä. Näistä 20 prosenttia pitää menestystä ehdottoman tärkeänä ja 57 prosenttia melko tärkeänä. Vain 6 prosenttia Suomen kansasta ei pidä kansainvälistä menestystä lainkaan tärkeänä. Lukemat ovat samankaltaiset kuin aiemmissa liikuntatutkimuksissa.
Urhean urheilijat olivat vahvasti esillä, kun urheilutoimittajat valitsivat Suomen parhaat vuoden 2010 urheilijat. Urhean Laura Lepistö (taitoluistelu) oli äänestyksen toinen, Sari Multala (purjehdus) neljäs ja Tomi Tuuha (telinevoimistelu) viides. Vuoden 2010 urheilijaksi valittiin suunnistaja Minna Kauppi Jyväskylästä.
Muodostelmaluistelun MM-kisoissa viime keväänä kaksoisvoiton Suomeen ottaneet Rockettes ja Marigold IceUnity sekä nimekäs naisten jääkiekkojoukkue muodostavat Suomen 74 urheilijan vahvuisen talviuniversiadijoukkueen jämäkän rungon. 25. kertaa järjestettävät korkeakouluopiskelijoiden talviuniversiadit kilpaillaan Turkin Erzurumissa 27. tammikuuta - 6. helmikuuta. Kisoihin on ilmoittautunut alustavasti yli 3000 urheilijaa ja muuta joukkueen jäsentä viidestäkymmenestäkahdeksasta maasta. Suomen universiadijoukkueen tiedotustilaisuus järjestetään Helsingin Rautatientorin Jääpuistossa tiistaina 18. tammikuuta klo 14.00 alkaen.
Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin on myöntänyt 86 kesälajien urheilijalle yhteensä 1 027 500 euroa verottomina urheilija-apurahoina. Urheilijoista 57 edustaa olympialajeja, viisi ei-olympialajeja ja 24 paralympiaurheilua. Apurahan tavoitteena on taata urheilijalle taloudellinen perusturva ammattimaista harjoittelua ja valmentautumista varten. Verovapaa urheilija-apuraha on 15 000 tai 7 500 euroa. Apurahat myönnetään veikkausvoittovaroista.
Suomen Urheilugaala palkitsi maanantaina 10.1. urheiluvuoden 2010 menestyneitä urheilijoita ja taustavaikuttajia. Vuoden Läpimurroksi valittiin telinevoimistelija Tomi Tuuha, joka voitti keväällä EM-kultaa hypyssä ja saavutti lisäksi maailmancupissa kaksi kertaa kolmannen sijan ja oli MM-kilpailuissa ennätyspisteillään 11.
Suomen Urheilugaala 2011 järjestetään maanantaina 10.1.2011 Hartwall Areenalla. Muistathan käydä äänestämässä vuoden 2010 sykähdyttävimmästä urheiluhetkestä.
Erkka Westerlundin siirryttyä valmennustehtäviin, kaipaa huippu-urheilun muutostyöryhmä tiimiinsä huippupalloilijaa.
Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia toivottaa Sinulle ja läheisillesi Rauhaisaa Joulua.
Perinteinen urheiluoppilaitosten yleisurheilun hallimestaruuskilpailu on nyt avoin myös korkea-asteen opiskelijoille. Kisat pidetään Pajulahden urheiluopiston uutukaisessa hallissa 19.1. Näin ensimmäisellä kerralla mennään hieman rajatulla ohjelmalla. Katso kutsu oheisen linkin kautta
RSS ATOM