Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Suomen Valmentajat ry järjestää Valmentajaklinikka special -koulutusviikonlopun 14.-15.5 Mäkelänrinteen lukion ja Uintikeskuksen tiloissa. Teemana on suunnanmuutosnopeus ja kouluttajaja arvostettu Lee Taft USA:sta.
Haku toisen asteen urheilulukiohin on alkanut. Haku päättyy 18.3.
Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian kaikki urheilijat löytyvät nyt urheilijalistalta. Aakkoselliseen listaan on tason lisäksi laitettu myös laji. Urheilijoiden määrä on kasvanut merkittävästi, sillä nyt olemme listanneet kaikki toisen asteen urheiluoppilaitosten valmennusurheilijat
Suomen Olympiakomitean, Nuoren Suomen ja Suomen Valmentajien toimesta tehtiin selvitys urheilevien lasten- ja nuorten fyysis-motorisesta harjoittelusta. Selvityksessä kartoitettiin urheiluseuroissa liikuntaa harrastavien lasten- ja nuorten liikunnan ja harjoittelun määrää ja sen karkeaa laatua. Selvityksessä haettiin vastauksia seuraaviin peruskysymyksiin: • Liikkuuko ja harjoitteleeko suomalainen urheileva lapsi ja nuori paljon vai vähän ? • Onko harjoittelu yksipuolista vai monipuolista ? • Kuinka harjoittelua tulisi kehittää tulevaisuudessa ?
Kokous oli vuoden 2011 johtoryhmän järjestäytymiskokous. Liitteenä myös Seppo Pitkäsen laatima Urhean yläkouluprojektin esittely
Suomi on avannut mitalitilin Turkin Erzurumin Talviuniversiadeissa. Rockettes ja Marigold IceUnity nappasivat kaksoisvoiton muodostelmaluistelussa. Jo lyhytohjelman jälkeen johtanut Rockettes keräsi 192,99 pistettä, ja Marigold IceUnity sai kokoon 186,67 pistettä. - Tulimme hakemaan täältä kultaa ja saimme kultaa. Pystyimme kumpanakin päivänä luistelemaan varmat suoritukset. Molempina päivinä kuitenkin kaatui yksi tyttö, mutta kokonaisuus ei siitä häiriintynyt, iloitsi Rockettesin kapteeni Kristina Herbert. Marigold IceUnityn kapteeni Satu Andersson oli joukkueensa suoritukseen tyytyväinen, mutta hopea harmitti. - Pitää kuitenkin olla tyytyväinen siihen, mitä saimme. Kulta jäi nyt tulematta kirkkaasti teknisten pisteiden vuoksi.
Muutosryhmän kuulumisia voit lukea sivuston viikkoblogista, jonka avaa ryhmän vetäjä Jukka Pekkala. Sivuilta löytyy myös vierailijablogi, jonka avaa pitkän linjan urheilumies Erkki Alaja.
Suomen Olympiakomitea on julkaissut Nuoren urheilijan ura 2011 -valintaoppaan. Vuosittain ilmestyvään Nuoren urheilijan ura -oppaaseen on koottu tiedot oppilaitoksista, jotka huomioivat urheilijoiden erityistarpeet ja tukevat nuorten urheilijoiden edistymistä sekä urheilussa että opiskelussa.
Helmi Liiketalousopisto on aktiivinen koulutuksen ja työelämäsuhteiden kehittäjä, joka toimii myös keskeisessä roolissa Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiassa.
Huippu-urheilun tulosarvioinnissa lähtökohtana on ollut lajiliiton menestys kansainvälisessä kilpailussa sekä naisten että miesten osalta, ottaen huomioon lajin kansainvälisen toimintaympäristön laajuus. Lajin tekemä kehitystyö tulevan menestyksen varmistamiseksi ja vahvistamiseksi huomioidaan osana kokonaisarviointia. Arvioinnissa huomioidaan lisäksi lajin erityinen kansallinen merkittävyys, lajin panostus antidopingtoimintaan sekä muihin eettisiin toimenpiteisiin, Wallin jatkaa.
RSS ATOM