Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

" Urheilun vaikutus nyky-yhteiskunnassa näkyy aiempaa voimakkaammin sosiaalisena ja psyykkisenä ilmiönä. Urheilu toimii kiireisen ja tulostavoitteisen kilpailuyhteiskunnan varaventtiilinä. Ihmiset metsästävät urheilusta tunteita, jotka muutoin peittyvät arjen rutiinien ja kiireen alle." Lue KIHU:n tutkijan Jari Lämsän hyvä artikkeli huippu-urheilun merkityksestä nykyihmiselle.
Vuoden 2012 Viestikapula-blogimerkintöjen sarjan avaa Tapanilan Erän salibandyn valmennuspäällikkö Joonas Naava. Naava kuvaa tarkasti ja oivaltavasti, miten urheilijaksi kasvetaan ja kasvatetaan menestyvässä joukkuelajissa ja seurassa. Urheilijan polku on kokonaisuus, johon kuuluu taitojen kehittämistä herkkyys- ja ikäkaudet huomioon ottaen, yhteisöllisyyttä ja unelmia, Naava kirjoittaa.
Erityisesti Timo Jaakkolan osuus Liikunta ja koulumenestys puoltaa liikunnan merkitystä aivojen kehittymiselle
Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU on arvioinut liikunnan koulutuskeskusten eli urheiluopistojen valmennuskeskustoiminnot. Arviointi toteutettiin osana keskusten ylläpitämislupien uudistamista. Luvat myöntävä opetus- ja kulttuuriministeriö on KIHUn arvion perusteella nyt ensimmäistä kertaa määrännyt kuudelle liikunnan koulutuskeskukselle erityisen koulutustehtävän huippu-urheilun kehittämiseksi.
Seminaarin alustajina toimivat mm. Sami Kokko, Sami Kalaja ja Jarmo Liukkonen.
Lääkäri ja valmentaja Harri Hakkarainen luennoi torstaina 2.2.12 Märskyn urheilijoiden vanhemmille ja seuravalmentajille nuoren urheilijan levosta, ravinnosta ja palautumisesta otsikolla Urheilullisuus.
Vuoden opiskelijaurheilijan valitsee Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) hallitus. Valinnan perusteena on menestys korkeakouluopiskelijoiden kansainvälisissä arvokisoissa (universiadit, opiskelijoiden MM-kisat), muu urheilullinen menestys sekä opiskelun ja urheilun onnistunut yhteensovittaminen.
Urheiluakatemiafoorumi on tarkoitettu kaikille urheiluakatemiaverkostossa toimiville tahoille. Foorumin tavoitteena on saada yhteen laajasti eri puolilla maata Urheiluakatemiaverkostossa toimivat ihmiset, täsmentää Urheiluakatemioiden rooli osana suomalaista huippu-urheilujärjestelmää sekä luoda selkeä kuva tulevaisuudesta.
Next Generation -tiimin pikaluistelukaksikko Pekka Koskela–Mika Poutala lähetti terveiset sprinttereiden MM-kisoista Calgarystä.
RSS ATOM