Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Terveystalon ja SLU:n Urheiluterveys 2012 -tutkimuksen mukaan suomalaiset liikunnan harrastajat ja urheilijat eivät saa riittävästi apua liikuntavammojen ennaltaehkäisyyn. Liikkujat haluaisivat panostaa enemmän urheiluterveyteen. Erityisesti liikkujat tarvitsevat tietoa levon ja harjoittelun tasapainosta, oikeasta ravinnosta sekä loukkaantumisten välttämisestä.
Johtoryhmän kokous pidettiin Mäkelänrinteen uintikeskuksessa 10.5.2012. Kokouksessa käsiteltiin mm. Urhean urheilijaa korkea-asteella, Urhean säätiöhankkeen etenemistä ja Urheiluakatemiafoorumin antia.
Psyykkinen valmennus ja sen eri muodot ovat jatkuvasti pinnalla urheilukeskusteluissa. Yhä laajemmin psyykkinen valmennus käsitetään joka päiväiseen tekemiseen liittyväksi asiaksi. Onpa jopa sanottu, että kaikki ihmisten kohtaaminen ja heidän välillä tapahtuva vuorovaikutus ovat psyykkistä valmennusta. Yhä enemmän mielletään myös niin, että urheilijan oma lajivalmentaja on myös tärkein psyykkinen valmentaja.
Katso Suomen purjehdusmaajoukkueen sivuilta, kuinka hyvissä asemissa suomalaiset ovat ennen viimeisiä lähtöjä.
Talouspoliittinen ministerivaliokunta puolsi 16. toukokuuta valtion osallistumista Helsingin Olympiastadionin perusparannuksesta aiheutuviin kustannuksiin. Valtion osuus perusparannushankkeen kustannuksista on enintään puolet. Rahoitus osoitetaan veikkausvoittovaroista purkamalla Veikkaus Oy:n jakamattomia voittovaroja.
Sulkapalloliiton 365-sivuilla erittäin hyvä ja monipuolinen selkäjumppavideo. Videon ovat laatineet sulkapallon Nuorten Olympiavalmentaja Vellu Melleri ja sulkapallovalmentaja, fysioterapeutti Pekka Sarasjärvi.
Leena Matikan ja Martina Roos-Salmen toimittama Urheilupsykologian perusteet -kirja julkistettiin perjantaina 4.5.2012 ammattikorkeakoulu Arcadassa Helsingin Arabianrannassa. Julkistaminen oli osa Joukkueen psykologinen valmentaminen -seminaaria.
Perinteinen urheiluoppilaitosseminaari järjestettiin onnistuneesti kylpylähotelli Peurungassa 3.-4.5.2012. Seminaari on tarkoitettu oppilaitosten edustajille (rehtoreille, koordinaattoreille, valmentajille, opinto-ohjaajille, opettajille ja muulle oppilaitoshenkilöstölle) sekä lajiliittojen urheiluoppilaitosyhdyshenkilöille, valmennuspäälliköille ja muille nuorten valmennuksen kehittämisestä vastaaville. Varsinkin eri tahojen pienryhmäkeskustelut onnistuivat erinomaisesti.
Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian perinteinen oppilaitostapaaminen, jossa verkoston jäsenet pääsevät keskustelemaan ja tapaamaan toisiaan, pidettiin Helmi Liiketalousopistossa 26.4.2012.
Suomella on tällä hetkellä saavutettuna Lontoo 2012 -kesäkisoihin yhteensä 15 maakohtaista paikkaa; seitsemän purjehduksessa, neljä ammunnassa, kaksi melonnassa sekä yksi painissa ja ratsastuksessa. Henkilökohtaiset paikat on saavutettu voimistelussa ja taekwondossa.
RSS ATOM