Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Keskelle Helsinkiä nousevan Urhea-kampuksen peruskivi muurattiin perjantaina 21. elokuuta. Päämuurareihin kuuluivat mm. Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar ja Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio.
Urheilukoulun III/21 saapumiserän haku päättyy 31.8.2020. Pääsykokeet järjestämme Santahaminassa 28.-30.9.2020 (varapäivä 6.10.2020). Valinnat julkaisemme viikolla 46 ja varusmiespalvelus valituilla alkaa 12.4.2021.
Miltä kuulostaa viiden viikon jakso elo-syyskuussa, johon sisältyvät maksuttomat verkko-opinnot, urheilupsykologin vetämät työpajat ja mahdollisuus sparrata omia työelämätaitoja ohjatusti muiden urheilijoiden ja valmentajien seurassa. Toimi nopeasti, paikkoja rajoitetusti!
Työssäsi toteutat ja suunnittelet Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian ravitsemusvalmennusta nuorten, tavoitteellisesti harjoittelevien urheilijoiden parissa. Teet käytännön ravitsemusohjausta sekä yksilöllisesti että ryhmämuotoisesti, minkä lisäksi osallistut toimintatapojen ja asiantuntijuuden kehittämiseen.
KTT Kaisa Vikkula aloittaa 3.8.2020 Urhea-halli Oy:n liiketoimintajohtajana vastaten halliyhtiön liiketoimintasuunnitelman rakentamisesta ja toteuttamisesta sekä yhtiön käyttötaloudesta. Urhea-halli Oy rakennuttaa Mäkelänrinteen lukion ja Uintikeskuksen yhteyteen nousevalle Urhea-kampukselle yli 14 000 m2 monilajisen urheiluhallin, johon on tulossa useiden lajien suorituspaikkojen lisäksi muun muassa urheilijoiden terveydenhuollon keskus.
Oman elämänsä urheilija-projektin tiimoilta on julkaistu valmentajien työn tueksi hyvät ja kattavat materiaalit urheilijoiden syömishäiriöiden tunnistamiseen, ennaltaehkäisyyn ja varhaiseen puuttumiseen. Valmentajat voivat olla merkittävässä roolissa urheilijan häiriintyneen syömiskäyttäytymisen tunnistamisessa, ja näistä materiaaleista saa hyviä käytännön vinkkejä aiheesta puhumiseen. Materiaalit ovat vapaasti ladattavissa ja luettavissa:
Urhean uusimmassa verkkolehdessä hyvää tietoa Urhean kehittymisestä ja asiantuntijatoimintojen nykytilanteesta.
Hyväntekeväisyyteen perustunut, kuuden osakilpailun Subaru iRX All-Star Invitational presented by Yokohama -kutsusarja päättyi Sami-Matti Trogenin osalta onnistuneesti, sillä hän oli kaikkien tähtikuljettajien joukossa toinen. Palkintona Trogen pääsi lahjoittamaan 3 000 dollaria valitsemalleen taholle: Muijalan peruskoululle, jota hän itsekin kävi lapsuudessaan.
Safkat Tikissä-blogin takana ovat kuntoileva kokki Pete Kilpeläinen sekä ravitsemusasiantuntija, ETM Mari Lahti, joka on toiminut myös Urheassa urheiluravitsemuksen asiantuntijana ja nykyään vaikuttaa Päijät-Hämeen urheiluakatemian alueella.
Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen on myöntänyt urheilija-apurahoja talvilajien urheilijoille yhteensä 884 000 euroa. Apurahan sai 101 urheilijaa. Suurimman 20 000 euron apurahan sai 11 urheilijaa. 31 urheilijalle myönnettiin 10 000 euron apuraha ja 59 urheilijalle 6 000 euron suuruinen apuraha.
RSS ATOM