Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Energian ja hiilihydraatin tarve vaihtelee urheiluharjoittelun kuormituksen mukaan. Riittävä ravintoaineiden saanti onnistuu myös korkean kuormituksen päivinä, kun lautasen kasaa urheilijan lautasmallin mukaisesti.
Tiedote, Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhea 15.3.2020, viimeisin päivitys 26.3.
Helsingin urheilulääkäriaseman (HULA) toiminta jatkuu epidemia-aikana toistaiseksi lähes normaalisti. Olemme toistaiseksi normaalisti avoinna, mutta seuraavin rajoituksin
Urhean ravitsemusasiantuntijat Laura Manner ja Ida Heikura kokosivat erinomaisen ohjeistuksen.
Olympiakomitea toivoo, että seurat koetaan yhteisöinä, joiden jäsenet yhdessä kantavat vastuun tässä vaikeassa tilanteessa. Yhdistyslakiin perustuen seuran sääntöjen mukaisia jäsenmaksuja ei tarvitse palauttaa.
(Päivitetty 16.3.2020 klo 18.30) Suomen hallitus päätti 16.3.2020 uusista suosituksista koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Olympiakomitea noudattaa Suomen hallituksen, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, sosiaali- ja terveysministeriön ja ulkoministeriön linjauksia ohjeistuksessaan. Olympiakomitean vastuuhenkilö asiassa on ylilääkäri Maarit Valtonen. Lisätietoa THL:n sivuilla.
Helsingin kaupunki täydensi päätöksiään ja suosituksiaan koronavirustilanteeseen liittyen 15.3. https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunginkanslia/kaupunki-taydensi-paatoksiaan-ja-suosituksiaan-koronavirustilanteeseen-liittyen
Tässä tiedotteessa olevat asiat ovat voimassa toistaiseksi. Päivitämme tietoja, kun näemme, miten tilanne kehittyy. Valtioneuvoston suosituksen mukaan ihmisten pitäisi kokoontua niin vähän kuin mahdollista ja tämä koskee myös työpaikkaa. Tästä päivästä lähtien Urhea-säätiö ohjaa säätiön henkilöstön joko vapaalle tai etätöihin.
Suomen Olympiakomitea on julkaissut Kehity huippu-urheilijaksi –harjoituskirjan, joka on suunnattu huippua tavoitteleville toisen asteen urheilijoille. Kirja on jatkoa kolmeosaiselle Kasva urheilijaksi -harjoituskirjasarjalle, jonka kohderyhmää ovat yläkouluikäiset. Materiaalien muodostama kokonaisuus auttaa ja tukee nuorta urheilijaa kokonaisvaltaisessa urheilijaksi kasvamisessa.
Urheiluamis Prakticumissa opiskelevat Dragon Teamin Benjamin Vuorihovi ja Filemon ”Fille” Sundberg tekivät kaudella 2019 uuden nopeus maailmanennätyksen veneluokassa Offshore 3J. Uusi maailmanennätys kirjataan 101,22 km/h (54,65 solmua). Tulos on myös uusi Suomen ennätys luokissa 3J sekä V60.
RSS ATOM