Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Mika sijoittui viikonlopun maailmancupissa Erfurtissa viidenneksi ja yhdeksänneksi. Katso Mikan blogi Yle-urheilun sivuilta, mikä auttaa häntä jaksamaan treenata päivittäin.
Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia, UniSport ja Suomen Olympiakomitea järjestävät Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston Urhea- urheilijoille sekä Urhean I-tason urheiljoille kuusi yhteistreeniä kevään aikana. Treenien jälkeen nautitaan aamupala ja kuullaaan tietoisku. Valmentajiksi ja tietoiskun pitäjiksi on saatu maamme huipputekijöitä.
Suomen Valmentajien Nuorten Liiketaitoharjoitteluohjelma antaa valmentajille ”työkaluja” nuorten urheilijoiden liikunnallisten perustaitojen kehittämiseksi. Mikäli toimit nuorten urheilijoiden valmentajana, tule hakemaan uusia ideoita valmennustyöhösi.
Yhteensä 23 Urhean kesälajien urheilijaa pääsee nauttimaan valtion urheilija-apurahoista, kun kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki myönsi 76 kesälajien urheilijalle verottoman urheilija-apurahan.
Nuorisotutkimusseura ry:n Epätavallisia elämänkulkuja -teoksessa tarkastellaan laajaan haastatteluaineistoon perustuen nykyajan Suomen huippu-urheilijoiden ja -taiteilijoiden elämänkulkuja
Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian tiedekorkeakoulukumppanit pärjäsivät hyvin laajassa tutkimuksessa, sillä Helsingin yliopisto on edelleen vetovoimaisin opiskelupaikka lukiolaisten keskuudessa. 34 prosenttia lukiolaisista on kiinnostunut siellä opiskelusta. Toiseksi on kiilannut Aalto-yliopisto. Tiedot käyvät ilmi Taloudellisen tiedotustoimiston (TAT) ja T-Median toteuttamasta Kun koulu loppuu -tutkimuksesta, johon vastasi 2 812 lukiolaista eri puolilta Suomea. Aalto-yliopiston vetovoima on kohonnut muutamassa vuodessa yhdeksän prosenttiyksikköä. Vuonna 2010 vain 13 prosenttia lukiolaisista oli kiinnostunut opiskelusta Aallossa, nyt kiinnostuneiden määrä on kohonnut jo 22 prosenttiin.
Suomen Olympiakomitea on vahvistanut Suomen joukkueen kokoonpanon Euroopan nuorten olympiafestivaalien talvikisoihin, jotka järjestetään Romanian Brasovissa 17.-22.2.2013.
Huippu-urheilun muutos - siis mitä? Ari Mennanderin tekemä dokumentti taustoittaa hienosti Huippu-urheilun muutostyön haasteet. Mukana erittäin mielenkiintoisia haastatteluja.
Kasper Roslander ja Teemu Seeve hätyyttelivät mitalisijoja Berliinissä. Matkalla taipui muun muassa maailmanmestari.
RSS ATOM