Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemia Urhea vietti perjantaina 10-vuotisjuhliaan. Olympiakomitean urheiluakatemia- ohjelmaan kuuluvasta Urheasta kansainväliselle huipulle ovat viime vuosina ponnistaneet mm. arvokisamitalistit Tuuli Petäjä, Silja Lehtinen, Mikaela Wulff, Sari Multala, Hanna-Maria Seppälä, Emilia Pikkarainen, Tero Tiitu, Olli Tuominen, Tomi Tuuha ja monet muut.
Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia, UniSport ja Suomen Olympiakomitea järjestävät Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston Urhea- urheilijoille sekä Urhean I-tason urheiljoille kuusi yhteistreeniä kevään aikana. Treenien jälkeen nautitaan aamupala ja kuullaaan tietoisku. Valmentajiksi ja tietoiskun pitäjiksi on saatu maamme huipputekijöitä. Ilmoittaudu viimeistään pe 17.5. juha.dahlstrom@edu.hel.fi
Hyvät urheilijat, Urhean toimijat ja kumppanit
Liikunta-aktiivisuuden väheneminen murrosiässä on globaalisti tunnistettu tosiasia. Suomessa pudotus on kuitenkin poikkeuksellisen voimakas. WHO-Koululaistutkimus osoittaa, että liikuntasuosituksen täyttävien 15-vuotiaiden poikien osuus on 55 % ja tyttöjen 58 % pienempi kuin 11-vuotiaiden. Lukuja synkentävät arkiliikunnan vähäisyys sekä tuhansilla nuorilla tapahtuva seuraharrastamisen lopettaminen.
Mika Poutalan videoblogisarja Ylen urheilusivuilla on saanut jatkoa.
Suomen Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman Uutiskirjeessä 2/2013 hyvä juttu yhteistreeneistä.
Olympiakomitean uusi toimintatapa mukautuu muutoksiin
Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia, UniSport ja Suomen Olympiakomitea järjestävät Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston Urhea- urheilijoille sekä Urhean I-tason urheiljoille kuusi yhteistreeniä kevään aikana. Treenien jälkeen nautitaan aamupala ja kuullaaan tietoisku. Valmentajiksi ja tietoiskun pitäjiksi on saatu maamme huipputekijöitä. Ilmoittaudu viimeistään pe 3.5. juha.dahlstrom@edu.hel.fi
Purjehduksen 49-luokan Lauri Lehtinen ja Kalle Bask ovat viettäneet hiljaiseloa Lontoon olympiakisojen jälkeen. Nyt seitsemänneksi olympiaregatassa sijoittunut kaksikko on saanut akkunsa ladattua, ja projekti kohti Rion kisoja alkaa toukokuun alussa.
Tiistaina 23.4 Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian yläkouluverkon liikunnanopettajat kokoontuivat ensimmäistä kertaa yhteiseen koulutukseen. Koulutus järjestettiin Urhean tiloissa Mäkelänrinteessä ja sen aiheena oli lasten ja nuorten hyvä harjoittelu.
RSS ATOM