Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Tämä mainos kannattaa katsoa - maailmanmestari valtaa alaa näyttelijänä
Mårten puhui loistavasti Mäkelänrinteen lukion valmennusurheilijoille 16.8.2013. Yli 500 urheilijaa kuunteli hiiskumatta Mårtenin tarinaa harjoittelusta ja harjoitteluympäristön luomisesta.
Valio Plus Akatemia™ tukee lasten ja nuorten hyvinvointia jakamalla stipendejä ja edistämällä terveellisiä elämäntapoja. Tuemme urheilijoita, joukkueita ja koululaisia ympäri Suomen. Kummeinamme toimivat tänä vuonna Teemu Selänne, Kiira Korpi, Sami Hyypiä ja Joel Pohjanpalo. He kannustavat suomalaisia lapsia ja nuoria terveellisen ruuan ja monipuolisen liikunnan pariin.
Urheiluakatemioilla on iso vastuu nuorten huipulle tähtäävien urheilijoiden kokonaisvaltaisesta elämänhallinnasta. Miten akatemiatoimintaa tullaan edelleen kehittämään ja mitä uutta kuuluu Pääkaupunkiseudun Urheiluakatemian suunnitelmiin?
Liitteenä tietoa joulukuun talviuniversiadeista Italian Trentinossa urheilijoille ja valmentajille
Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta käynnistää kaksi urheiluvalmentajan tehtävissä toimiville suunnattua täydennyskoulutusta.  Psyykkinen valmennus täydennyskoulutus pureutuu huippusuorituksen psykologiaan harjoittelu- ja kilpailuolosuhteissa.  Koulutuksen teemat liikkuvat urheilijan kohtaamisessa, valmentajan tunneälyn kehittämisessä ja onnistumisen ilmapiirin rakentamisessa.  Taitovalmennus täydennyskoulutus syventyy huippu-urheilijan taitosuoritusten rakentamiseen ja taitojen oppimisen tukemiseen.  Koulutus rakentuu motoristen taitojen ja kehittymisen, oppimisympäristöjen ja tekniikkamallinnusten teema-alueille.   
Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö myöntää vuosittain opiskeluapurahoja kansainvälistä menestystä tavoittelevien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun.
Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi huhtikuussa 2013 kuudelle valtakunnalliselle valmennuskeskukselle (Kuortane, Pajulahti, Vierumäki, Eerikkilä, Vuokatti, Rovaniemi) hankeavustuksen ”Valmennuksen osaamisen ja menetelmien kehittämiseen”. Hankkeen ensiaskeleet on otettu ja työ valmennuskeskuksissa on lähtenyt käyntiin. Tämänhetkinen hankeavustus on yhdeksi vuodeksi, mutta OKM on varautunut jatkamaan tukea myös toiselle toimintavuodelle, mikäli valtion budjetti antaa siihen mahdollisuuden.
Vuonna 1994 syntynyt Niki Blässar saavutti hopeaa Unkarin Balaton järvellä purjehdituissa alle 21-vuotiaiden Laser Radial- luokan MM-kisoissa. Kilpailun voitti saksalainen Svenja Weger. Kolmanneksi purjehti italialainen Claretta Tempesti.
Amanda Kotaja kelasi T54-luokan 200 metrin hopeaa parayleisurheilun MM-kisoissa Ranskan Lyonissa. Amanda pysäytti kellon aikaan 30,31 loppukilpailussa, joka käytiin 0,3 sekuntimetrin vastatuulessa. Aika on Kotajan ja Suomen uusi ennätys. Loistavaa Amanda - onnea!
RSS ATOM