Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Aiheena on mukautuminen muuttuvassa maailmassa urheilussa. Hyviä esiintyjiä ja puheenvuoroja tulossa.
Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian henkinen pääoma kasvoi kun KM Kim Forsblomin liikuntapsykologian väitöskirjan ”Kilpailukauden aikaiset kollektiiviset tavoitteet ja tavoitteenasettelu naisten SM-tason palloilujoukkueissa” tarkastustilaisuus järjestettiin perjantaina 16.10. Jyväskylässä. ”Kollektiivinen tavoite on jokaisen joukkueen jäsenen tunnistama päämäärä, jota kohti joukkue yhdessä pyrkii. Kollektiivisessa tavoitteessa edistymistä ja sen saavuttamista arvioidaan yhdessä sovittujen kriteerien ja aikataulujen mukaisesti” Forsblom sanoo.
Jaksot nähtävillä Olympic Team Finlandin Youtube-kanavalla!
Koronaepidemia on kaikkialla Suomessa kiihtymisvaiheessa. Tästä johtuen uusia kansalaisten toimintaan vaikuttavia ja niitä rajoittavia viranomaismääräyksiä - myös liikuntaan liittyvää toimintaa koskevia - on hyvin suurella varmuudella tulossa. Hyvinvointi on meille kaikille ensiarvoisen tärkeää ja haluamme tehdä kaikkemme, jotta tarjolla on ohjattua mielekästä toimintaa vapaa-ajalla koronakriisin aikana. Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit muistuttavat, että liikuntaseurat ja -järjestöt ovat avainasemassa turvaamassa toiminnan jatkuvuutta tässä tilanteessa. Tämä edellyttää meiltä kaikilta jatkuvaa ja suurinta mahdollista vastuunkantoa tilojen käytössä ja toiminnassa, ja niitä koskevien koronaohjeiden noudattamisessa. Mikäli näytämme aloitteellisuutta ja vastuullisuutta nyt ja teemme tilanteen vaatimia muutoksia heti, on se vahvempi peruste sille, että voimme pitää liikuntatilojamme ainakin rajoitetusti auki.
Urhea-säätiön toiminnan kasvaessa haemme huippujoukkueeseemme päätoimista FYSIIKKAVALMENTAJAA Vaatimuksena fysiikkavalmentajan tehtävään on liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto tai vastaava tutkinto. Kokemus jalkapalloilijoiden fysiikkavalmennuksesta ja kouluttajana toimimisesta lasketaan eduksi.
Kestävyysseminaari kokoaa jälleen lajien parhaat valmentajat ja asiantuntijat yhteen, liity mukaan joukkoon! ma 23.11. teemana: Nuorten kestävyysurheilijoiden harjoittelu ti 24.11. teemana: Korkean paikan harjoittelun käyttö kilpailuun valmistautumisessa
Mäkelänrinteen lukio ja Suunnistusliitto hakevat suunnistusvalmentajan äitiyslomasijaista. Sijaisuus alkaa 1.12.2020 ja päättyy 5.6.2021. Tehtäviin kuuluu Mäkelänrinteen urheilulukion ja Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean suunnistusvalmennus, yhteensä n. 28 tuntia viikossa (tiistai-perjantai aamupäivät sekä pääsääntöisesti tiistai ja torstai iltapäivät/illat). Tehtävät voidaan sijaisuuden aikana jakaa tarvittaessa kahden valmentajan kesken.
KIHU teki selvityksen urheiluyläkoululaisten arjen kokemuksista. Urheiluyläkoulussa nuoria ilahduttaa liikunnan suuri määrä ja samanhenkiset kaverit. Hyvinvoinnin haasteiksi piirtyivät erityisesti harjoitusten intensiteetti ja riittävä energiansaanti.
Helkama Rent Oy on mukana urheilijan arjessa tarjoamalla mahdollisuuden tehdä työtä täysipainotteisen urheilun ohella. Yhteistyöllä Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian kanssa pyrimme räätälöimään jokaiselle sopivan kokonaisuuden, jonka avulla urheilija pystyy järjestämään opiskelun ja harjoittelun sekä saamaan samalla arvokasta työkokemusta että työtuloja
Vuoden 2020 aikana Urheaan on palkattu useita uusia asiantuntijoita. Lue jutut Urhean urheilufysioterapiasta, urheiluravitsemuksesta, psyykkisestä valmennuksesta, lääkäritoiminnasta, yläkoulujen fysiikkavalmennuksesta, kaksoisura ja uraohjauksesta.
RSS ATOM