Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Mäkelänrinteen uintikeskuksen terassitiloihin kokoontui vaikuttava joukko Urhean korkeakoulukumppaneiden toimijoita keskustelemaan urheilijoiden kaksoisuran toteuttamisesta.
Suomen Olympiakomitean ja Kihun selvitys puoltavat Urheilulukiojärjestelmän merkityksellisyyttä.
Urhea järjesti 23.1. lajiliitoille ja sidosryhmille Olosuhdeseminaarin Valotalolla
Nuoret urheilijat kertoivat Suomen Urheiluareenassa Unelmiensa urheilusta. Lue VALOn Sanna Lesosen juttu oheisen linkin kautta
Sprinttisuunnistuksen maailmanmestaruuden kesällä voittanut ja vuoden urheilija -äänestyksessä toiseksi tullut Mårten Boström on myynyt maailmanmestaruuteen siivittäneen kompassinsa Lohjalla toimivalle Kisakallion Urheiluopiston valmennuskeskukselle.
PsL Satu Kasken psykologian alaan kuuluva väitöskirja Urheiluvalmentajien työhyvinvointi Suomessa (Coaches well-being in Finland) tarkastetaan 24.1.2014 klo 12 Tampereen yliopiston Linna-rakennuksen Väinö Linna -salissa, Kalevantie 5, Tampere. Vastaväittäjänä on dosentti Jari Hakanen (Helsingin yliopisto). Kustoksena toimii professori Ulla Kinnunen.
Laadukas ruokavalio on urheilijan terveenä pysymisen, harjoittelussa jaksamisen, kehittymisen ja kilpailumenestyksen kannalta keskeinen tekijä. Vaikka suomalaiset ravitsemussuositukset on tarkoitettu lähinnä ammattilaisten käyttöön kansanterveyden edistämiseksi, myös yksittäiset henkilöt voivat saada niistä apua parempien valintojen tekemiseksi.
Helsingin yliopistossa ja Aalto-yliopistossa opiskeleville sekä Urhean I-tason urheilijoille tarkoitetut yhteistreenit jatkuvat Unidojolla Töölössä ja Otahallissa Otaniemessä. Treenejä pidetään kevään aikana joka viikko vuorotellen Unidojolla ja Otahallissa.
Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan Viveca-yksikkö järjestää urheiluvalmentajille suunnatun Taitovalmennus täydennyskoulutuksen Jyväskylässä 17.3. alkaen. Koulutus pureutuu taitojen oppimisen ja opettamisen käytäntöihin urheiluvalmennuksessa. Koulutuksessa opitaan taitojen oppimisen kannalta tehokkaita menetelmiä, joilla valmentaja voi tukea ja nopeuttaa taitojen ja suoritustekniikan kehittymistä. Koulutuksessa esitellään myös keskeisimpiä taitovalmennuksessa käytettäviä teknisiä apuvälineitä. Pääkouluttajina toimivat Sami Kalaja ja Timo Jaakkola.
Urheiluvuosi 2013 on nyt lopullisesti taputeltu valmiiksi, kun eilen juhlittiin upeassa Urheilugaalassa suomalaista urheiluvuotta 2013. Urheilutoimittajat julkaisivat samalla lajien parhaiden urheilijoiden listan kuluneen vuoden osalta.
RSS ATOM