Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Helsingin yliopistossa ja Aalto-yliopistossa opiskeleville sekä Urhean I-tason urheilijoille tarkoitetut yhteistreenit jatkuvat Unidojolla Töölössä ja Otahallissa Otaniemessä. Treenejä pidetään kevään aikana joka viikko vuorotellen Unidojolla ja Otahallissa.
Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan Viveca-yksikkö järjestää urheiluvalmentajille suunnatun Taitovalmennus täydennyskoulutuksen Jyväskylässä 17.3. alkaen. Koulutus pureutuu taitojen oppimisen ja opettamisen käytäntöihin urheiluvalmennuksessa. Koulutuksessa opitaan taitojen oppimisen kannalta tehokkaita menetelmiä, joilla valmentaja voi tukea ja nopeuttaa taitojen ja suoritustekniikan kehittymistä. Koulutuksessa esitellään myös keskeisimpiä taitovalmennuksessa käytettäviä teknisiä apuvälineitä. Pääkouluttajina toimivat Sami Kalaja ja Timo Jaakkola.
Urheiluvuosi 2013 on nyt lopullisesti taputeltu valmiiksi, kun eilen juhlittiin upeassa Urheilugaalassa suomalaista urheiluvuotta 2013. Urheilutoimittajat julkaisivat samalla lajien parhaiden urheilijoiden listan kuluneen vuoden osalta.
Juulia avasi hienosti taitoluistelun EM-kisat luistelemalla kauden ennätyspisteensä lyhytohjelmassa 50,42. Tämä riitti hyvin jatkoon vapaaohjelmaan, johon selvisi 24 parasta luistelijaa. Juulian sijoitus on lyhytohjelman jälkeen 12. Tsemiä Juulia!
URA-säätiön apurahojen jakotilaisuudessa jaettiin myös Vuoden URAteko -tunnustuspalkinto, joka myönnetään merkittävistä ja uutta luovista ratkaisuista urheilijoiden opiskelumahdollisuuksien edistämiseksi. Tuhannen euron tunnustuksen sai rehtori Seppo Pitkänen
Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) jakoi tänään 69 urheilijalle opiskeluapurahan lukuvuodelle 2013-2014 tänään Sanomatalossa. Samassa yhteydessä järjestettiin miniseminaari, jossa uimahyppääjä Joona Puhakka, jääkiekkoilija Minttu Tuominen ja koripalloilija Hanno Möttölä puhuivat vuosistaan jenkkiyliopistoissa.
Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiassa on yhteensä 1950 urheilijaa. Lajikirjo on varsin laaja, sillä urheilijoita on yhteensä 69 eri lajista alppihiihdosta wushu karateen.
Aiheena: Urheilun ja opiskelun yhdistäminen ulkomailla. Seminaari pidetään maanantaina 13.1 klo 13-14:30 Sanomatalon mediatorilla Töölonlahdenkatu 2, Helsinki
Monika Mikkola, 17-vuotias Märskyn kakkosvuoden urheilija, on voittanut purjehduksen Laser Radial -luokan nuorten maailmanmestaruuden Omanissa.
Kauden 2013 sisäratojen Euroopan Mestari ja saman hallikauden maailman kärkituloksen haltija Eelco Sintnicolaas (10-ottelu 8506 pistettä) harjoittelee Liikuntamyllyssä tammikuussa yhdessä valmentajansa Vince de Langen ja harjoituskavereidensa Sami Itanin (kymmenottelun Suomen mestari vuosina 2011 ja 2012) ja Pieter Braunin (2012 maailman junioritilaston 3. kymmenottelussa) kanssa.
RSS ATOM