Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Hakiessani ensimmäistä työpaikkaa yliopistosta valmistumisen jälkeen vuonna 1998 kirjasin urheilu-urani ansioluettelon loppuun: ”Harrastin 800m:n juoksua…”. Se kieltämättä tuntui melko laimealta, olinhan aikanaan valmentautunut ammattimaisesti monta vuotta. Työhaastattelussa pääsin onneksi kertomaan myös urheilullista vahvuuksistani...
HALUATKO KEHITTÄÄ YRITYSTÄSI TAI ORASTAVAA LIIKEIDEAASI JA HYÖDYNTÄÄ URHEILU-URASI AIKANA SYNTYNYTTÄ OSAAMISTA?
Jaak Vainomaa ja Taita Savikurki ovat voittaneet 10-tanssin Euroopan Mestaruuden Cambrilsissa Espanjassa. Mestariparin koutsina valmentajaguru Harri Antikainen. ISOT ONNITTELUT NIIN URHEILIJOILLE KUIN VALMENTAJILLEKIN!
Vammat Veks! -kiertueen ensimmäinen koulutusilta saavutti suuren suosion, kun noin 130 osallistujaa saapui paikalle Mäkelänrinteeseen Helsingissä keskiviikkona 16.4.2014. Kolmetuntinen koulutus tarjosi valmentajille tiiviin paketin tietoa urheiluvammojen synnystä ja niiden ehkäisystä.
Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellinen tiedekunta aloittaa jälleen syksyllä urheiluvalmentajille suunnattuja Taitovalmennus täydennyskoulutuksia. Tulevana syksynä koulutuksia järjestetään Jyväskylässä, sekä Kisakallion urheiluopistolla. Taitovalmennus täydennyskoulutuksen pääteemoja ovat taitojen opettamisen käytännön työkalut urheiluvalmennuksessa, taitojen opettaminen ja oppiminen urheilijan uran eri vaiheissa, sekä älylaitteiden hyödyntäminen taitosuoritusten kehittämisessä.
Terve Urheilija -ohjelma järjestää yhdessä Tampereen urheilulääkäriaseman kanssa toukokuussa 13.5. Palaudu ja kehity - harjoittelun suunnittelusta palautumisen tukitoimiin- koulutuksen UKK-instituutissa Tampereella.
HBA-Märskyn tyttöjen joukkue on voittanut koripallon Nuorten Euroopan Liigan alle 19-vuotiaiden sarjan. Kauden päättäneessä turnauksessa, niin sanotuissa Superfinaaleissa, joukkue voitti kaikki viisi peliään.
Lue uusin verkkolehtemme alla olevasta linkistä. Tässä numerossa paljon urheilijoiden terveyteen liittyviä artikkeleita sekä muuta ajankohtaista asiaa akatemiatoiminnasta.
Vahva, fyysinen, taitava - Suomen MM-joukkue U19-kisoihin nimetty, mukana useita Urhean pelaajia.
Opetus- ja kulttuuriministeriö, Valo ja Suomen Olympiakomitea tilasivat alkuvuodesta asiantuntijayritys KPMG:ltä selvityksen liikunnan ja huippu-urheilun rakenteiden arvioinnista ja tavoitetilan määrityksestä Suomessa. Toimeksiannon tavoitteena on ollut laatia ehdotus siitä, miten järjestäytynyt liikunta on tulevaisuudessa Suomessa organisoitu ja miten järjestäytyneelle liikunnalle asetettavat tavoitteet voidaan saavuttaa. KPMG päätyy selvityksessään esittämään liikuntakenttään merkittäviä rakenteellisia uudistuksia mm. aluejärjestöjen ja lajiliittojen tehtävien koordinointiin ja liikuntajärjestöjen johtamiseen.
RSS ATOM