Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Tuoreen suomalaistutkimuksen mukaan liikkumisella on myönteisiä vaikutuksia lasten tiedollisiin toimintoihin, kuten tarkkaavaisuuteen. Lapset, jotka liikkuivat enemmän, saivat parempia tuloksia tarkkaavaisuustestissä kuin vähän liikkuvat.
Soudun maailmanmestaruuksista kisataan tulevalla viikolla, 24.-31.8. Amsterdamissa. Suomesta kisoihin osallistuu 5 urheilijaa kolmessa venekunnassa. Miesten yksikössä (M1x) soutaa Hämeenlinnan Soutajien Robert Ven. Naisten kaksikossa (W2x) soutavat Eeva Karppinen (Nesteen Soutajat) – Ulla Varvio (Takon Soutajat) ja miesten perämiehetöntä kaksikkoa (M2-) soutavat Nesteen Soutajien Joel Naukkarinen – Antti Kilpeläinen.
Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö myöntää vuosittain opiskeluapurahoja kansainvälistä menestystä tavoittelevien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden ammattiin valmistavaan ja tutkintoon tähtäävään opiskeluun.
Rakentamisjaoston Suvi Helanen: Liikkumaan kannustavaa päätöksentekoa
Tehokolmikko Amanda Kotaja, Henry Manni ja Leo-Pekka Tähti voittivat ainutlaatuisesti kaikki yksitoista lähtöään Swanseassa Britannian pyörätuoliurheiluliiton GP-kilpailuissa. Tähti kelasi maailman kärkiajan 100 metrillä, Kotaja uuden Suomen ennätyksen 400 metrillä ja Manni sivusi Suomen ennätystä 100 metrillä.
Lue Kilpa- ja huippu-urheiluyksikön tutkimuskeskuksen erikoistutkijan Kaisu Monosen ja johtavan asiantuntijan Jari Lämsän tekemä tukiurheilijakysely 2013.
Paralympiakomitea on ollut aktiivisesti mukana huippu-urheilun muutostyössä. Huippu-urheiluyksikön ensimmäinen toimintavuosi on osoittanut, että suunta on ollut oikea ja mahdolliset haasteet on onnistuttu ratkaisemaan. Laajempi arviointi niin tulosten kuin toimintamallinkin osalta on aivan liian aikaista. Yhden vuoden kokemusten perusteella lienee tarpeellista todeta, että tehdyt ratkaisut ovat olleet tämän hetken tietojen ja ymmärryksen valossa oikeita.
Suomen Olympiakomitean toimintavuoden 2013 painopisteenä oli suomalaisen huippu-urheilun uuden “urheilija keskiössä” -toimintatavan täytäntöönpano. Urheilijakeskeisessä toimintatavassa kaikki ratkaisut ja toimenpiteet johdetaan koko Urheilijan polun tarpeista. Urheileva ihminen on keskiössä, ilon ja intohimon ja yhdessä tekemisen ilmapiirissä. Urheilijakeskeisen toimintatavan vahvistaminen tarkoittaa keskittymistä sellaisiin yhteistyötä vahvistaviin toimiin, joilla urheilijoiden ja joukkueiden kehittymis- ja menestymismahdollisuuksia voidaan parantaa.
Iira Laatunen ja Taina Karvonen saavuttivat viime perjantaina pronssia naisten kolmen metrin parihypyissä Italian GP-kilpailussa Bolzanon ulkoaltaalla. Pronssimitali otettiin kauden parhaalla tuloksella pistein 266,91. Kulta meni Italiaan, viime vuoden EM-voittajille, ja hopea Hollantiin.
Suomen Käsipalloliitto on perustettu vuonna 1941. Käsipalloa harrastaa tällä hetkellä 4 200 lisenssipelaajaa ja harrastajien määrä kasvaa jatkuvasti. Lippulaivoinamme on aikuisten maajoukkueiden lisäksi 4 nuorten maajoukkuetta. Miesten maajoukkue on pelannut tiensä EM2016-jatkokarsintaan ja jo tulevasta syksystä lähtien luvassa on vastustajia maailman huipulta. Lisätietoa Käsipalloliitosta löytyy osoitteesta www.finnhandball.net.  
RSS ATOM