Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt urheilija-apurahat 94:lle kesälajien urheilijalle. Apurahan tavoitteena on luoda taloudelliset edellytykset ammattimaiselle valmentautumiselle
”Tätä hyvää pitää tarjota kaikille valmentajille ja urheilijoille sanoo Kai Liukkonen, Riikka Lehtosen ja Tarun Lahden valmentaja”
Aiemmin Suomen Olympiakomitean ura-asiantuntijana toiminut Jari Savolainen aloittaa Pääkaupunkiseudun urheiluakatemian urheiluyläkoulujen kehittäjänä ja nuorten valmentajana. Ensi vaiheessa kyseessä on vuoden määräaikainen pesti, jossa pääpaino on 12-15 –vuotiaiden urheilijoiden opintojen ja urheilun yhdistämisessä sekä valmennuksessa.
Urhean ammattikorkeakoulujen edustajat pitivät yhteisen iltapäivän huippu-urheilukoordinaattori Juha Dahlströmin johdolla
Judon Nuorten Olympiavalmentaja Markus Pekkola ja Urhean fysioterapeutti Vesa Kuparinen esittelivät laadukasta yhteistyötään Mäkelänrinteen lukion valmentajakokouksessa 28.1.2014.
Erittäin mielenkiintoinen TalviParalympiapäivä järjestetään Tapiolan jääpuistossa ke 4.2.2015 klo 13-18. Tilaisuus on maksuton. Ei erikseen ilmoittautumisisia.
Pohjois-Savon urheiluakatemia järjestää kaksi toisen asteen urheilijaopiskelijoille suunnattua verkkokurssia kuluvan kevätlukukauden aikana. Psyykkinen valmennus urheilussa –kurssi alkaa 2.2.2015. Kurssilla esitellään kilpa- ja huippu-urheilussa hyödynnettävän psyykkisen valmennuksen menetelmiä ja osa-alueita kuten motivaatio ja tavoitteet, kilpailumieliala ja onnistuneet suoritukset.
Juha Heikkala, Valon ennakoinnin asiantuntija uskoo muutosten tuulten tulevan väistämättä suomalaiseen urheiluseuratoimintaan. Muutoksia tulee Heikkalan mukaan aiheuttamaan muun muassa nuorten erilaiset tavat ajatella ja toimia, sekä yhteiskuntarakenteen muutokset.
Olympiakomitean ja urhean vastuufysioterapeutti Juha Koistinen ja Urhean valmennuksen kehittäjä Mika Saari vetivät koulutustilaisuuden aiheesta; suorituskyvyn ylläpito urheiluvammankuntoutuksen yhteydessä.
Paikalle oli saapunut kolmisenkymmentä Urhean akatemiavalmentajaa kuudestatoista eri lajista tutustumaan ja jakamaan ajatuksia valmentajuudesta. Päivän asiantuntijana toimi sosiaalipsykologi Tapani Ahola, joka kertoi mm. yhteisöllisyyden voimasta ja palautteen merkityksestä motivaatioon.
RSS ATOM