Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Joulukuun 19. päivä tehdään historiaa ja yhdistetään ainutlaatuisessa tavalla huippu-urheilu ja barokkimusiikki, kun Musiikkitalon lavalle nousee lähes 200 muusikkoa sekä 200 rytmisen voimistelun ja joukkuevoimistelun taitajaa.
2020-LUVUN MENESTYJÄT OVAT YLÄKOULUISSA. TUETAAN HEITÄ YHDESSÄ .
4-amino-2-metyylipentaani on kahden viime vuoden aikana ravintolisämarkkinoille ilmestynyt piriste. Sen väitetään parantavan urheilijoiden sekä fyysisiä että henkisiä ominaisuuksia, lisäävän aineenvaihduntaa ja polttavan rasvaa. Sitä myydään tehonlisääjänä, harjoittelun tehostajana ja painon pudottajana. Ravintolisien myyjät eivät kuitenkaan selosteissaan mainitse, että 4-amino-2-metyylipentaani kuuluu WADAn urheilussa kiellettyjen aineiden ja menetelmien listan ryhmään S6.b (Erikseen määritellyt piristeet) ja se on kielletty urheilussa kilpailujen yhteydessä.
Pikajuoksuvalmentaja Atte Pettinen piti hyvän nopeus- ja juoksutekniikka harjoituksen UniSportin tiloissa Otahallissa. Harjoituksen pääpaino oli monipuolisissa juoksutekniikka- ja koordinaatioharjoitteissa. Aten valmennus ja perustelut pohjaavat pitkään kokemukseen ja se näkyi selkeinä yksinkertaisina ohjeina joiden avulla urheilijat saivat korjattua omia tapojaan. Atte on Urheassa Nuorten Olympiavalmentajana valmentaen yleisurheilun lisäksi myös muita lajeja.
Osaanko kuunnella tai ilmaista itseäni? Entä jos kyse onkin erilaisista vuorovaikutustyyleistä? Mitä jos me ihmiset olemmekin vain erilaisia? Tässä koulutuksessa perehdymme ihmissuhteiden koukeroihin vuorovaikutuksen kautta. Käymme läpi keskeiset vuorovaikutustaidot. Lisäksi perehdymme vuorovaikutustyyleihin, jotka ovat aina tilanne- ja ryhmäkohtaisia. Lähestymme vuorovaikutustilanteita myös ihmisten erilaisuuden kautta. Kouluttajana toimii työ- ja organisaatiopsykologi Satu Kaski (PsT), jolla on yli vuosikymmenen kokemus työelämän eri ilmiöistä ja joka on kokenut vuorovaikutuskouluttaja.
Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen asiantuntija Tapani ”Tapsa” Keränen piti erinomaisen ja monipuolisen nopeusvoima treenin/opetustuokion Unidojolla Töölössä.
Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU johtaa Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön Osaamisohjelmaa, vastaten suomalaisen huippu-urheilun tutkimus- ja kehittämistoiminnasta sekä valmennusosaamisen kehittämisestä. Tavoitteenamme on tarjota viimeisintä tietoa, osaamista ja tukea suomalaisille huippu-urheilijoille ja heidän valmentajilleen sekä muille toimijoille. KIHUn henkilökunta muodostuu asiantuntijoista, tutkijoista ja teknistä henkilökunnasta. Asiantuntijatyössä sekä T&K-toiminnassa tukeudumme lisäksi laajan suomalaiseen osaamisverkostoon.
Tilaisuudessa puhuivat valmennuspäällikkö Jari Karinkanta, Urheilukoulun johtaja Eero Svanberg, Kainuun prikaatin majuri Jouni Kvist ja Urhean toiminnanjohtaja Simo Tarvonen.
Helsingin yliopiston, Aalto-yliopiston ja Urhean I-tason urheilijoille sekä valmentajille tarkoitetut yhteistreenit jatkuvat Unidojolla Töölössä ja Otahallissa Otaniemessä. Treenejä pidetään aina maanantaisin alkaen klo 9.00 vuorotellen Unidojolla ja Otahallissa.
Nastolan Liikuntakeskus Pajulahdessa 13.–20. syyskuuta järjestettävien pyörätuolirugbyn EM-kilpailujen ennakkoasetelmat ovat kutkuttavat. Mukana on kahdeksan Euroopan parasta pyörätuolirugbymaata, ja kahdelle parhaalle on luvassa paikat vuoden 2016 Rio de Janeiron paralympialaisiin.
RSS ATOM