Tervetuloa Urhean kotisivuille!

Ajankohtaista

Valmentajaklinikka Specialin kouluttaja vuonna 2016 on hollantilainen Frans Bosch. Hän työskentelee professorina Fontysin yliopistossa Eindhovenissa, Hollannissa, opettaen motorista oppimista ja harjoittelun teoriaa.
Yksitoista mieskoripalloilijaa (19.4 ± 1.4 v.) Stanfordin yliopistosta (USA) lisäsi unen määrään n. 8 tunnista yli 10 tuntiin 5 – 7 viikon ajaksi aikaistamalla nukumaan menoa illalla ja lisäämällä päiväunen iltapäivään. Periodin jälkeen heidän suorituskyky oli parantunut koripallokentällä tapahtuneessa nopeustestissä (16.2 ± 0.61 s vs. 15.5 ± 0.54 s), vapaaheittotestissä (9.0 %) ja kolmen pisteen heittotestissä (9.2 %). Vireystilakysely osoitti heidän harjoitusten ja otteluiden aikaisen fyysisen ja henkisen hyvinvoinnin vahvistuneen jakson aikana.
Salibandyliiton huippu-urheilusektorilla on kesän aikana tehty uudistuksia pelaajakehitykseen ja maajoukkuetoimintaan liittyen. Ulospäin näkyvimpinä tuloksina Salibandyliitto perustaa U16 maajoukkueet pojille ja tytöille sekä miesten U23 maajoukkueen.
Suomen mitalisaalis oli kaikkien aikojen huonoin. Nyt on rohkeasti katsottava tulevaisuuteen ja pohdittava mitä kaikkea meidän tulee yhdessä tehdä paremmin. On vain päivittäin tehtävä täysillä töitä, jotta urheilijoillamme on paremmat mahdollisuudet menestyä Tokiossa 2020.
Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on tehnyt viimeiset urheilijavalinnat Suomen olympiajoukkueeseen Rio de Janeiron kesäolympialaisiin. Mukana on 18 Urhean urheilijaa seitsemästä eri lajista.
Urhea on noussut johtavaan asemaan tekemällä yhteistyötä, luomalla laajan verkoston ja yhdistelemällä pääkaupunkiseudun voimavaroja. Urhean ansiosta pääkaupunkiseudulle on syntynyt ainulaatuinen urheilun, opiskelun ja urheiluosaamisen keskus. Urheiluakatemian taustalla toimii Urhea-säätiö, jonka perustajajäseninä ovat muun muassa Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit sekä Suomen Olympiakomitea. Mukana on myös alueen korkeakouluja ja muita oppilaitoksia.
Vuosikirja 2015 kokoaa viime vuoden toimintamme yhteenvedoin, tunnusluvuin ja kuvin. Löydät mielenkiintoisia tietoja urheilijoistamme, valmentajistamme, taloutemme kehittymisestä sekä monipuolisesta toiminnastamme.
Käy lukemassa vuoden 2016 toinen verkkolehti. Lehti sisältää erinomaisia juttuja mm. osallistuvasta asiantuntijuudesta valmistauduttaessa Rion Olympialaisiin ja Paralympialaisiin.
Suomen Olympiakomitean hallitus päätti kokouksessaan jatkaa Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkosken työsopimusta. Huippu-urheiluyksikkö aloitti toimintansa 1.1.2013 ja sen tehtävänä on johtaa ja koordinoida suomalaisen huippu-urheiluverkoston toimintaa. Yksikkö vastaa yhdessä lajiliittojen kanssa pitkän aikavälin huippu-urheilumenestyksestä Suomessa.
RSS ATOM